Dit is Roden

Nieuws

Stichting Reis met je Hart zet zich in mensen die zich geen vakantie kunnen veroorloven

Een vakantie is niet voor iedereen weggelegd. 1 op de 6 Nederlanders kunnen zich geen vakantie veroorloven. Stichting Reis met je Hart zet zich in voor deze mensen. Via dit online platform worden mensen genomineerd door iemand uit hun omgeving en wordt er gemotiveerd waarom deze persoon een vakantie verdiend. Eén van de genomineerden was Caroline uit Leek. Zij is naar Argelès-sur- Mer (Zuid-Frankrijk) geweest.

Over Caroline
Caroline is een zorgzame, alleenstaande moeder van vijf dappere kinderen, die alles voor ze over heeft. Sinds 2004 zit zij in de bijstand en op dit moment voedt zij nog drie jonge kinderen op. Met Caroline ging het goed totdat zij een scheiding onderging. Samen met haar ex had zij een hoveniersbedrijf, maar door de scheiding kwam ze in de bijstand terecht. Het was niet altijd gemakkelijk voor haar om destijds drie kinderen op te voeden. Om elke maand rond te komen kijkt ze altijd naar wat de mogelijkheden zijn, maar door de situatie zit het er niet in om op vakantie gaan.

Onbeschrijfelijk

De zon wachtte op Caroline en haar vijf kinderen. Met elkaar vertrokken ze naar het mooie Zuid- Frankrijk om daar tien dagen te genieten. Tijdens de vakantie verbleven Caroline en haar kinderen op een camping. “Het zwembad was vlakbij en ook het strand en de zee lagen op een klein stukje lopen. Dat we alleen met eenoudergezinnen weg waren vond ik fijn. Je begrijpt elkaar, waardoor je niets hoeft uit te leggen. Je kon ervaringen met elkaar uitwisselen. Het was allemaal heel ongedwongen en gezellig. “Het gevoel van in een andere omgeving zijn is onbeschrijfelijk”, vertelt Caroline. “Andere geuren, een andere sfeer, nieuwe indrukken. Palmbomen om ons heen, het strand en de zee: het echte vakantiegevoel. Dat komt als eerste in mij op als ik aan de vakantie terugdenk.” Dankzij sponsoring van reisorganisatie Estivant, Connexxion en particuliere donaties kon de vakantie voor Caroline worden gerealiseerd.
Steun de genomineerden
Caroline: “Het was ontzettend leuk om dit als gezin samen mee te maken. Vooral de kleine dingen maken het extra bijzonder. Elke dag met elkaar ontbijten, samen aan tafel. Anderen zeiden ook: ‘Wat heb je een leuk gezin.’ Dat geeft mij een enorme boost. We hebben samen ontzettend veel beleefd en daar kunnen we met een goed gevoel op terugkijken.” “Op het moment dat ik met mijn kinderen op een terrasje zat voelde ik mij totaal ontspannen. We keken elkaar aan en zeiden: we zitten hier nu met zijn allen, we mogen ons toch wel heel erg gelukkig prijzen. Toen voelde ik me trots en blij. Je droomt weleens als je thuis bent: als we dat ooit kunnen doen. Als je er dan bent, dan is dat bijna niet te geloven.”
“De reactie van Caroline laat zien hoeveel een vakantie voor iemand kan betekenen,” vertelt Mila Wit, de oprichter van de Stichting. ‘Het doel is om mensen echt even hun zorgen te laten vergeten en niet te hoeven denken aan hun financiële situatie. We proberen overal voor te zorgen.’ De stichting wil dit stukje geluk ook anderen geven en blijft zich inzetten voor alle genomineerden. Gun jij mensen die het even moeilijk hebben een ervaring zoals Caroline? Lees de verhalen en steun met een donatie via www.reismetjehart.nl.

Steentje bijdragen? Nomineer, Doneer en Inspireer!
Stichting Reis met je Hart is initiatief met ANBI status van social entrepreneur Mila Wit-Emonds dat sinds januari mensen op vakantie stuurt. Mila is al jaren actief in de reisbranche en kent het belang van reizen. “Je batterij opladen is ontzettend belangrijk, maar toch is er een grote groep die zich dat niet kan veroorloven. Daar brengen wij met Reis met je Hart verandering in door in 2016 tenminste 150 vakanties te faciliteren via het principe Nomineer, Doneer en Inspireer”.

Preferred partners
anvr anbi