Zo werkt het

Het is heel eenvoudig!

Je kunt iemand uit de directe (vertrouwde) omgeving aandragen met een korte motivatie over waarom juist deze personen een vakantie verdienen. Naar aanleiding van jouw nominatie zullen wij contact opnemen met de genomineerde. In dit eerste contactmoment zullen wij de situatie kritisch toetsen en wordt er een bredere navraag gedaan naar de financiële achtergrond. Zo kijken wij of iemand bijvoorbeeld in de bijstand of schuldsanering zit en of iemand afhankelijk is van de voedselbank. Daarnaast kan er ook nog een zorgbehoefte spelen. Alles wordt meegenomen in de selectie.

Als nominator zal je een belangrijke rol spelen in het gehele proces, want jij bent de eerste donateur en je zal je gedurende het gehele traject in blijven zetten voor het gezin. De donaties die nodig zijn om een vakantie compleet te maken, worden door de nominator in de eigen sociale kring geworven. Dit is de eerste beweging om de maatschappelijke betrokkenheid te vergroten.

Wat kun jij doen?

Nomineer

Ken jij iemand die het financieel zwaar heeft en daardoor al een tijdje niet meer op vakantie is geweest? Nomineer deze persoon door het vertellen van zijn of haar verhaal. Wij verzorgen een vakantie voor een moment van ontspanning. Zet je na de nominatie actief in om zoveel mogelijk donateurs te vinden voor jouw genomineerde!

Doneer

Een klein bedrag van vijf euro is voor ons en voor de genomineerden al een groot gebaar. Dankzij jouw bijdrage kunnen wij namelijk voor mensen een vakantie realiseren, die dat zelf niet kunnen betalen. Doneer rechtstreeks aan de persoon waarvan jij vindt dat hij of zij het verdient of doe een algemene donatie aan Reis met je Hart. Alle donaties komen rechtstreeks ten goede aan genomineerden.

Inspireer

Raak geïnspireerd door mooie vakantieverhalen maar draag ook jouw steentje bij aan iemands geluk en spread the word! Inspireren kan door het delen van verhalen in jouw eigen (sociale) netwerk, maar ook door het gebruiken van de #reismetjehart.

Daarnaast kun je een genomineerde ook een warm hart toedragen door deze persoon te laten weten dat je aan hem of haar denkt. Geef een hartje en blijf op de hoogte van de vakantie van de genomineerde. Want je geluk delen doet iedereen toch graag?

Wij zijn nationaal actief, maar wij hebben wel een sterke regionale kracht. Iedereen wordt gemotiveerd om iemand uit zijn of haar directe omgeving te nomineren of te steunen door een donatie. Wij kiezen er daarom ook voor om met dit project diverse hulpverleners uit meerdere steden te benaderen, zodat wij de mensen kunnen bereiken die het echt nodig hebben om er even tussenuit te zijn. Daarnaast kunnen mensen door de persoonlijke reisverhalen op de website, gericht iets doen voor de medemens, met als neveneffect dat ze zich bewust worden van dit maatschappelijk probleem.

Heb je nog vragen? Neem dan een kijkje tussen onze veelgestelde vragen!

 

stageslide-400

Preferred partners
anvr anbi