Organisatie, missie en visie

Wie zijn wij?

De Stichting

Ontspannen en zorgeloos zijn is van vitaal belang. Ieder mens moet soms even uit zijn eigen omgeving weg om de dingen vanuit een ander perspectief te kunnen zien. Er af en toe tussenuit gaan is geen luxe. Heel veel mensen in Nederland, die op of onder de armoedegrens leven, hebben die wens ook, maar kunnen zich dit niet veroorloven. Stichting Reis met je Hart biedt in deze gevallen een helpende hand en zorgt ervoor dat ook deze mensen een paar dagen weg kunnen. Een moment om de zorgen te vergeten. Het creëert ruimte voor vrolijkheid zodat met hernieuwde energie de draad weer kan worden opgepakt.

Stichting Reis met je Hart is opgericht in oktober 2015, gevestigd in Zaandam en aangemerkt als ANBI. De Stichting is een door het CBF erkende organisatie en omarmd door reisorganisatie ANVR. Reis met je Hart is actief om vakanties, weekendjes weg of dagjes uit te verzorgen voor mensen die zich dit niet kunnen veroorloven. Momenteel zijn er twee vaste vrijwilligers en zes stagiares (studenten) actief. De directeur van de Stichting is mevr. M. Emonds. Ook werken er drie vrijwillige medewerkers en vier stagiares op het kantoor. Daarnaast zijn er ook 5 ambassadeurs die de stichting vertegenwoordigen.

Vrijwilligers

De meeste vrijwilligers zijn zij-instromers die afhankelijk van de achtergrond en aanleiding een re-integratie-, werkervarings-, of omscholingstraject volgen. Zij draaien volledig mee in de organisatie en zijn o.a. verantwoordelijk voor het onderhouden van het contact met de genomineerde als met de hulpverlener. Zij matchen vraag en aanbod, schrijven de reisverhalen en verzorgen de nazorg aan een gezin. De stagiares raken tijdens hun stageperiode geleidelijk vertrouwd met alles wat er bij de organisatie van een vakantie komt kijken. Naast de operationele werkzaamheden zullen zij ook marketinggerelateerde activiteiten oppakken.

Bestuur

Het bestuur van de stichting Reis met je Hart bestaat uit:

 • Rob Nuijen, voormalig eigenaar diverse touroperators (Voorzitter) (onbezoldigd)

 • Harco Enting, Public Director Microsoft (secretaris) (onbezoldigd)

 • Hans Verheesen, zelfstandig financieel manager (penningmeester) (onbezoldigd)

Team

 • Mila Emonds (founder/directeur)

 • Annelies Hager Brantjes, vaste vrijwilligster, 35 jaar werkervaring in de reisbranche waaronder eigenaar reisburo. Sinds begin 2021 zet zij zich met veel compassie en medeleven in om de juiste match te maken tussen gezin en vakantie.

 

 

 

Vanuit het kantoor in Zaandam zetten vrijwilligers en stagiaires zich in voor Reis met je Hart.

Ambassadeurs

 • Jitske Roos, commercieel Meedenker en Doener – Actieresult

 • Rian Verkooijen, Perspectief Verbreder / Developement Guide, Mapstell guide en eigenaar NieuweRoutes

 • Carla van den Berg-Brantjes, commercieel & operationeel meedenken, coach & trainer. Founder CBTravelConsultancy/Business Travel & Mobility Club

 • Wijnand Prins, initiatiefnemer voor sociale innovatie voor de begrippen sociale zekerheid, werkgelegenheid en welzijn.

 

 • Tessa aan de Stegge, founder trendwatchbureau PurposeLAB

 

Missie

De Stichting Reis met je Hart zet zich in voor mensen die door gebrek aan financiële middelen al langere tijd geen vakantie hebben kunnen genieten, maar die dit wel van harte gegund wordt door anderen uit hun omgeving. De stichting verzorgt een dagje uit of een vakantie met gelden die opgebracht worden uit giften, schenkingen, erfenissen en steun in natura.

Reis met je Hart is een platform voor reizigers aan de ene kant en reisorganisaties en toeleveranciers aan de andere kant, die het samen mogelijk maken dat personen die het financieel niet kunnen, toch kunnen genieten van een welverdiende vakantie of dagje uit.

De Stichting Reis met je Hart geeft dit vorm op een manier die mensen bewuster maakt van elkaar, de maatschappelijke betrokkenheid vergroot en eenzaamheid verkleint op basis van de principes Nomineer, Doneer en Inspireer.

Nomineer iemand uit de directe omgeving die je een vakantie gunt.
Doneer en steun daarmee iemand die het echt gegund wordt er even tussenuit te gaan.
Inspireer door het delen van de verhalen van genomineerden.

Deze verhalen inspireren mensen om goed te doen en bij te dragen. Daarnaast wordt het belang van vakantie benadrukt. Een inspiratie voor vakantiegangers.

Visie

Van de ruim 2 miljoen mensen in Nederland die om financiële redenen niet op vakantie gaan en zich dus niet kunnen opladen is een nog groter gevaar, het gevoel van eenzaamheid. De Stichting Reis met je Hart stelt zich tot doel dit gevoel van eenzaamheid te verminderen door

 • Mensen bewuster te maken van elkaar
 • De wederzijdse gunfactor te vergroten
 • De maatschappelijke betrokkenheid te vergroten

De Stichting wil mensen in beweging brengen om anderen een ‘hart onder de riem’ te steken op basis van de principes Nomineer, Doneer en Inspireer. Gun iemand een break uit de dagelijkse zorgen, en geef jezelf ook een cadeau. Want iemand gelukkig maken is het mooiste wat je als mens kunt doen.

Voor het uitgebreide beleidsplan, klik hier.

Preferred partners
anvr anbi