Kompas

Nieuws

Momenten samen het allermooist. Landsmeerse krijgt als hart onder de riem vakantie cadeau

LANDSMEER – De actie om tien gezinnen uit Landsmeer op vakantie te sturen is een groot succes geworden. De samenwerking tussen de winkeliers uit Landsmeer en de stichting Reis met je Hart heeft een bedrag van 1879 euro opgeleverd. De eerste reis is inmiddels gerealiseerd, Heidi en haar gezin zijn naar Turkije geweest. Heidi is een echte doorzetter. Na een vorig huwelijk bleef zij alleen achter met twee kinderen en financiële zorgen. Daardoor is het gezin jarenlang niet echt meer buiten Landsmeer geweest. In de loop der tijd heeft Heidi de liefde opnieuw gevonden. Samen werken ze hard om hun hoofd boven water te houden. Heidi heeft twee baantjes en haar nieuwe man werkt zestig uur per week. Hun laatste vakantie is al een aantal jaar geleden.

Heidi en haar gezin vertrokken naar de zon. In Turkije genoten ze een week lang van het mooie weer, het zwembad, maar vooral van tijd met elkaar. “Het is super geweest”, vertelt Heidi. “We werden vanaf huis met een busje naar Schiphol gebracht en vanaf het moment dat we het vliegtuig instapten hebben we alleen maar genoten. Het hotel was fantastisch. Het was er druk, maar daar merkte je helemaal niets van. Er waren meerdere zwembaden waar je heerlijk tijd kon doorbrengen, je kon prachtig wandelen in de tuin en genieten van het uitzicht. Alle ingrediënten waren er dus om even te ontspannen en dat is gelukt. Het is heel fijn om even tot rust te komen en niet bezig te zijn met alle rompslomp en de hele dag bezig zijn om dingen te regelen. Een relaxte omgeving geeft rust in je hoofd. Dankzij het zakgeld konden we halverwege de week nog een uitstapje maken. Dit was een van de hoogtepunten van de vakantie. We zijn naar een Turtle Island geweest: een eiland waar je kan zwemmen met schildpadden. Dat was echt ontzettend gaaf.” Dankzij sponsoring, de lokale actie en particuliere donaties kon de vakantie voor Heidi worden gerealiseerd.

Zorgen vergeten

Op de vakantie kijkt Heidi met een goed gevoel terug. “Het was vooral geweldig om te zien dat de kinderen het naar hun zin hadden. Ze waren constant in het water en aan het genieten. Dat wil je natuurlijk zien als ouder. Het is heel bijzonder dat we dit mee hebben mogen maken, maar uiteindelijk waren de momenten samen het allermooist.” “De reactie van Heidi laat zien hoeveel een vakantie voor iemand kan betekenen”, stelt Mila Wit-Emonds, de oprichter van de stichting. “Het doel is om mensen echt even hun zorgen te laten vergeten en niet te hoeven denken aan hun financiële situatie. We proberen overal voor te zorgen. We zijn dan ook heel blij met de opbrengst. Het bewijst de kracht van een klein gebaar, waar je hele mooie dingen mee kunt doen.” De stichting wil dit stukje geluk ook anderen geven en blijft zich inzetten voor alle genomineerden.
Op www.reismetjehart.nl zijn meer verhalen te vinden en kan eventueel gedoneerd worden.

Heidi en haar gezin tijdens hun zorgeloze vakantie. 
Preferred partners
anvr anbi