Omroep Almere

Nieuws

DE VAKANTIE GAF ME ECHT EEN GEVOEL VAN VRIJHEID EN ONBEZORGDHEID

Een vakantie is niet voor iedereen weggelegd. 1 op de 6 Nederlanders kunnen zich geen vakantie veroorloven. Stichting REIS MET JE HART zet zich in voor deze mensen. Via dit online platform worden mensen genomineerd door iemand uit hun omgeving en wordt er gemotiveerd waarom deze persoon een vakantie verdiend. Eén van de genomineerden was Priscilla uit Almere. Zij is net terug van een lang weekend op een vakantiepark in Hellevoetsluis.

Over Priscilla
Priscilla is moeder van vijf kinderen. Ze heeft altijd hard gevochten haar leven harmonieus te laten verlopen: “Ik doe mijn best om de goede keuzes te maken en denk dat er altijd een kans is. Ik zeg altijd tegen mijn kinderen: wie goed doet, goed ontmoet. Altijd doorzetten.” Het afgelopen jaar is Priscilla weer een beetje op adem gekomen en de komende tijd gaat ze kijken hoe ze haar leven verder vorm wil geven. Dit geeft Priscilla een positief gevoel.

Daar gaan we dan
Samen met haar vijf kinderen, goede vriendin Chantal en haar dochter, heeft Priscilla ontzettend genoten op vakantiepark Citta Romana. Ze verbleven in luxe vakantiehuis Canna Palustre Doppio, die van alle gemakken is voorzien voor een groot gezin. Priscilla: “Dankzij Sunny Cars hadden we een ruime VW-bus ter beschikking en begon het avontuur al vanaf huis,” vertelt Priscilla. “Na een lange rit kwamen wij aan op het mooie groene park. Bij aankomst werden we geweldig ontvangen door de receptie en konden we gelijk onze huis in.” “In de omgeving was zoveel te doen, dat we ons geen dag hebben verveeld. De kinderen hebben zich goed vermaakt in de binnen-en buitenspeeltuin van het park.” Ook hadden we dankzij de auto meer vrijheid en hebben we een bezoek kunnen brengen aan Stellendam in Zeeland waar we een groot zwembad hebben bezocht. Op het park zelf was genoeg te doen en bij het nabij gelegen strand is er een Aquapark met gratis toegang. Dankzij sponsoring van Resort Citta Romana, Sunny Cars en particuliere donaties kon de vakantie voor Priscilla worden gerealiseerd.

Steun de genomineerden
Onze dagen stonden vooral in het teken van veel zwemmen. Daarnaast hebben de kinderen heerlijk kunnen spelen. Zelf ben ik tot rust gekomen. Het was ook erg fijn dat Chantal mee was. Zo konden we de aandacht en zorg goed verdelen. Met het zakgeld dat we mee hebben gekregen, konden we af en toe een ijsje of iets te drinken kopen. De vakantie gaf me echt een gevoel van vrijheid en onbezorgdheid. De kinderen hebben zich uitstekend vermaakt en het was een puur genot om te zien hoe zij hebben genoten van deze reis. Het is cliché maar oh zo waar: je kan zo intens genieten als je je kinderen ziet genieten!

‘De reactie van Priscilla laat zien hoeveel een vakantie voor iemand kan betekenen’, vertelt Mila Wit, de oprichter van de Stichting. ‘Het doel is om mensen echt even hun zorgen te laten vergeten en niet te hoeven denken aan hun financiële situatie. We proberen overal voor te zorgen.’ De stichting wil dit stukje geluk ook anderen geven en blijft zich inzetten voor alle genomineerden. Gun jij mensen die het even moeilijk hebben een ervaring zoals Priscilla? Lees de verhalen en steun met een donatie via www.reismetjehart.nl.

Steentje bijdragen? Nomineer, Doneer en Inspireer!
Stichting Reis met je Hart is initiatief met ANBI status van social entrepreneur Mila Wit-Emonds dat sinds januari mensen op vakantie stuurt. Mila is al jaren actief in de reisbranche en kent het belang van reizen. “Je batterij opladen is ontzettend belangrijk, maar toch is er een grote groep die zich dat niet kan veroorloven. Daar brengen wij met Reis met je Hart verandering in door in 2016 tenminste 150 vakanties te faciliteren via het principe Nomineer, Doneer en Inspireer”.

omroep almere
Preferred partners
anvr anbi