Op bezoek bij Lex

Nieuws

Op de koffie bij Lex.

Vanaf het eerste telefonische contact was het meteen duidelijk: Lex is een hele vrolijke en gezellige man en zoals hij zelf zegt een blij verraste opa. Daarom hadden wij een afspraak gemaakt om even langs te komen en hem te vragen naar het belang van een vakantie.

Lex woont in een gezellige buurt, tegenover een basisschool, op de 4e etage. De woning van Lex is te bereiken via een smalle en steile trap. Ook Lex, die zelf niet meer zo mobiel is als dat hij zou willen, moet deze trap een paar keer per dag op en af. Na 72 treden zijn we eindelijk boven en daar staat Lex met een grote glimlach op ons te wachten. Hij woont samen met Shaquille, de zoon van zijn dochter Spike, en we worden hartelijk ontvangen. Shaquille wilde ons ook graag nog eventjes ontmoeten voordat hij met vrienden naar buiten ging met het heerlijke weer.

We verplaatsen ons naar de woonkamer en Lex begint meteen te vertellen. Hij vertelt veel over zijn verleden. Wat heeft deze man toch ongelofelijk veel narigheid meegemaakt. Het overwinnen van een verslaving, de dood in de ogen kijken en verschillende rechtszaken over de voogdij van zijn dochter.

Wanneer hij over Shaquille vertelt zie je dat hij heel veel om die jongen geeft en erg trots op hem is. Lex is als een vader voor Shaquille. Hij neemt dan ook al 13 jaar lang de zorg op zich. Lex vertelt ons hoe mooi hij het vindt om te zien dat zijn kleinzoon volwassen aan het worden is. ‘’Doordat hij volwassen is geworden gaat het tussen hem en zijn moeder uitstekend. Zij hebben het heel gezellig samen. Het is echt een onwijs lieve jongen.’’

Toch vindt Lex het wel erg spannend om op reis te gaan. “Ik ga straks na 30 jaar weer eens alleen op vakantie. Even tot rust komen na al die turbulentie in mijn leven! Heerlijk. Toch vind ik het wel moeilijk om Shaquille los te laten. Maar het gaat nu zo goed tussen Shaquille en zijn moeder dat ik me eigenlijk geen zorgen hoef te maken. Hij gaat lekker een weekje daar logeren. ’’

Lex gaat namelijk heerlijk een week genieten op het Griekse eiland Samos. In samenwerking met onze sponsor Sunweb heeft Reis met je Hart dit voor Lex kunnen verzorgen. “Van het gedoneerde geld kan ik vluchtelingen helpen op Samos. Helaas is dit een druppel op een gloeiende plaat.’’ Dat is typerend voor Lex. Hij heeft moeite met ‘’iets’’ krijgen en helpt liever een ander. Lex is iemand die niet graag hulp van anderen aanvaard. ‘’Je wordt fantasierijk als je al een hele tijd alles bij elkaar moet schrapen.’’

Vroeger is Lex veel op vakantie geweest in Spanje. Wel heeft hij een beetje vliegangst vanwege zijn hoogtevrees. “Maar die piloot gaat echt niet lager vliegen als ik zeg dat ik bang ben’’, grapt hij. Lex zijn vliegangst komt niet alleen door zijn hoogtevrees, maar heeft ook te maken met een grappige gebeurtenis uit het verleden. ‘’Ik ging vroeger een keer op vakantie naar Spanje. Eenmaal in het vliegtuig, moest ik opeens nodig naar de wc vanwege de zenuwen. De stewardessen hadden dit niet in de gaten dus ik maakte het opstijgen mee vanuit de wc. Dat was geen pretje.’’ De manier waarop Lex dit vertelt en uitbeeld (met armen en benen in de lucht) is hilarisch. We zitten dan ook schaterlachend in de woonkamer met z’n allen.

Lex, die bijna 60 jaar wordt, staat super positief in het leven en voelt zich nog harstikke jong. ‘’Ik heb zelfs nog jeugdpuistjes!’’ Wij hopen dat Lex in alle rust kan genieten van het mooie Griekse eiland Samos. Wat was dit een gezellig bezoek! Bedankt voor je tijd en enthousiasme, Lex. Volgens ons ben jij een geweldige opa!

Preferred partners
anvr anbi