"De vakantie ging van start toen we hoorden dat we weggingen"
Deze reis is mede mogelijk gemaakt door: en
Zandvoort

Alberdina en haar kinderen

Een keer naar het buitenland. De droom voor Alberdina en haar kinderen van achttien en dertien kwam uit. Met zijn drieën gingen ze naar Kroatië. Reis met je Hart kon deze vakantie mogelijk maken dankzij Estivant en de J.C. Ruigrok Stichting.

Hoop houd je op de been

"Ik heb vooral weer kunnen genieten,” vertelt Alberdina. “De afgelopen jaren hebben we ons vooral moeten focussen op de negatieve dingen. Nu konden we ons richten op iets positiefs. Een mens heeft hoop nodig. De vakantie ging van start toen we hoorden dat we weggingen. Vanaf dat moment ben je al aan het fantaseren over wat gaat komen."

Ontbijt staat klaar

"We zijn met de bus naar Kroatië gegaan. Na een lange, maar zeer voorspoedige busreis met twee goedlachse chauffeurs kwamen we aan op de camping Amarin. Drie uur te vroeg, maar het ontbijt stond al op ons te wachten. Wat een verwennerij!"

Vertroeteld

"Na het zwembad te hebben uitgeprobeerd mochten we onze mooie en ruime tent met echte (!) bedden in. De dagen die volgden hebben we gevuld met allerlei leuke activiteiten. Het team van Estivant was top. Niets was teveel of te gek! We voelden ons echt verwend: de bedden waren opgemaakt, een handdoekenpakket ligt klaar, je kan een keer meerijden naar de winkel voor boodschappen. We zijn echt vertroeteld."

Venetië

"De kinderen konden op een banaan varen. We zijn op een boot geweest waar we dolfijnen konden spotten en waar de zon onder zagen gaan. Dat was echt wel een van de bijzondere momenten in het leven. Het bezoek aan Venetië was ook geweldig. Met een catamaran zoefden we vier uur over de Adriatische wateren. Daarna drie kwartier gewandeld naar het San Marco plein. We hebben onze ogen uitgekeken bij allerlei kleine fascinerende kunstwinkeltjes. Heerlijk verdwaald in de steegjes, en pizza gegeten ergens op een trappetje."

 

"De vakantie was een schot in de roos!" Alberdina

 

Alle ruis verdwijnt

"De vakantie had niet echt één hoogtepunt, maar was meer een verzameling daarvan. Simpele dingen als naar het dorp gaan. Dat je dat gewoon kan doen. Je hoeft even niets. Dat was voor mij vakantie: alle verantwoordelijkheden verdwenen even. Gewoon lekker bij het zwembad zonnen met uitzicht op zee en Rovinj."

Momenten samen

"Het feit dat we met zijn drieën, als gezin, dit met elkaar hebben kunnen doen. Dat heeft een enorme impact gehad. Het gevoel dat we met zijn drieën als overwinnaars uit de lastige jaren zijn gekomen. We hebben genoten dat we de plek, ruimte en tijd hadden om dit met zijn drieën mee te maken."

Schot in de roos

"De vakantie was een schot in de roos. Alles wat ik onder vakantie versta was aanwezig: zee, zwembad, een klein stadje. Alles waar ik van gedroomd heb. Het feit dat we naar het buitenland gingen was al zo geweldig. Kroatië is fantastisch! Rovinj: verslavend pittoresk! Camping Amarin: schoon en netjes! Estivant in één woord: geweldig! Reis met je Hart: dank jullie wel voor deze geweldige vakantie!"

De reis werd mogelijk gemaakt dankzij Estivant en de J.C. Ruigrok Stichting

Deze vakantie heeft plaats gevonden in de zomer 2017. 

Preferred partners
anvr anbi