"Na 35 jaar een mooi emotioneel weerzien met mijn oom"
Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:
Hoofddorp

Angela

Voor zon, zee, strand en cultuur ga je natuurlijk lekker op vakantie naar de Costa Brava in Spanje. Maar voor Angela was het nog meer dan dat. Zij bezocht daar haar ernstig zieke oom die in deze regio woont. Angela had hem al 35 jaar niet meer gezien. Haar oom is een broer van haar inmiddels overleden vader. Ondanks een gemiste vlucht op de heenreis beleefde Angela samen met haar dochter van 13 een bijzondere en ook geslaagde vakantie.

Vliegtuig gemist

Het zal je maar gebeuren. Sta je op Schiphol, koffertje gepakt en dan je id-kaarten nergens kunnen vinden... Stress dus. Uiteindelijk kwamen de kaarten thuis boven water, maar het vliegtuig was toen al weg. Gelukkig kon er een nieuwe vlucht geregeld worden die twee dagen later ging. Die keer ging het vertrek prima en ging de vakantie echt van start!

Barcelona

Angela landde op de luchthaven van Barcelona en eerst werd deze bruisende wereldstad met een bezoek vereerd. Angela: “De vlucht verliep prima en mijn dochter, die nog nooit had gevlogen, heeft er volop van genoten. Om elf uur ’s-Ochtends stonden we in het centrum van Barcelona, waar we onze bagage in een kluisje hebben gezet. Zo konden we lekker wandelen op de Ramblas, tapas eten op het grote plein en naar de overdekte markt. Nadat we een dag lekker hadden rondgekeken in deze kleurrijke stad pakten we de trein naar Pineda de Mar.”

Pineda de Mar

“Deze plaats ligt niet alleen aan een mooi strand, maar ook lekker centraal voor uitstapjes naar andere plaatsen in de buurt. Er is een treinstation en van daar uit kon je bijvoorbeeld naar Barcelona of Blanes en daarna met de bus verder naar Lloret de Mar, waar mijn oom woont. Uiteraard zijn we ook veel naar het strand geweest. Ook mijn dochter vond dat heerlijk, vooral wanneer ze een tijd met me op stap was geweest.”

Bed-and-breakfast

“We verbleven in Pineda de Mar in een mooie en gastvrije bed-and-breakfast. Je verbleef echt bij de mensen thuis. We hadden een ruime kamer voor drie personen en een badkamer. We mochten ook van de keuken gebruik maken om zelf te koken. Dat hebben we veel gedaan, maar we zijn ook in Pineda de Mar lekker uit eten geweest. “

"We zijn heel dankbaar dat wij dit hebben mogen meemaken" Angela

Afspraak met oom

“In Blanes haalde mijn oom ons af van het station. Wat was het leuk om hem na zoveel jaar weer te zien! We hadden natuurlijk heel wat bij te praten en hebben een fijne dag gehad. Mijn oom was wel ziek en daardoor kon hij een half jaar geleden ook niet naar de begrafenis van mijn vader komen. In Lloret de Mar hebben we de dag afgesloten met een gezellig etentje.”

“Zo’n ervaring doet toch heel wat met je. We zijn heel dankbaar dat wij dit hebben mogen meemaken.”

Deze reis werd mogelijk gemaakt dankzij De J.C. Ruigrok Stichting

Deze vakantie vond plaats in de zomer van 2018.

.

Preferred partners
anvr anbi