"‘Het was fijn om zo in het zonnetje gezet te worden'"
Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:
Haarlem

Anita

Een jaar geleden werd Anita plotseling ziek. Hoewel verwacht werd dat ze met twee weken beter zou zijn, belandde zij in een rolstoel en volgt er een langdurig revalidatietraject, dat een zware tol eist van haar en haar ouders. Om Anita een hart onder de riem te steken, mocht RmjH haar verrassen met een lang weekend naar vakantiepark de Krim op Texel. Hieronder haar enthousiaste verslag.

Grote verrassing

Ziek zijn kost veel geld. Het was een jaar waarin ik in een soort sneltrein was gestapt, alles om maar beter te worden. Maar nu stond ik dan ook wel een beetje op instorten, omdat na maanden van revalideren, ik maar niet lijk te komen waar ik had willen zijn. Maar ook omdat de tijd van verwerken eindelijk een doorgang begon te krijgen.

De dag dat ik gebeld werd dat ik een midweek of lang weekend weg mocht naar Texel, had dan ook op geen beter moment kunnen komen en ik mocht mijn ouders, die mij afgelopen jaar écht geholpen en gesteund hebben, meenemen!!!! Dit was een grote verrassing! Dat ik al zo in het zonnetje werd gezet was al écht te gek, maar dat ik mijn ouders (die geen doelgroep zijn voor Reis met je Hart) mee mocht nemen, was écht fantastisch. Zelf heb ik niet de financiële middelen om op vakantie te gaan en al helemaal niet om mijn ouders mee te nemen om hen te kunnen bedanken voor het afgelopen jaar.

Als VIP onthaald

Afgelopen weekend was het dan ook zo ver. Wij gingen naar Texel. Een paar dagen vooraf kreeg ik al zakgeld op mijn rekening en kwam de mail met reserveringen binnen. De boot ging voorspoedig en ons avontuur begon bij Ecomare.

Om 15.00 uur mochten wij inchecken met een onwijs hartelijk welkom! Als vip onthaald kregen wij het chalet nummer met sleutelcode. Eenmaal in het chalet hielden de verrassingen maar niet op! Een grote boodschappentas van de Plus Hooijschuur stond op tafel met een super lieve kaart. Daarnaast lag een envelop van het vakantiepark met tegoedbonnen. Het was overweldigend en begreep even niet meer zo goed waar ik het allemaal aan te danken had. Voelde mij een klein beetje bezwaard. Dit alles, was allemaal voor mij...????

Schitterend park

Zowel mijn ouders als ik hadden onze eigen slaapkamer mét eigen badkamer. Wat een luxe!

Nadat we waren uitgepakt en in ons keukentje het eten hadden gemaakt, gingen wij gelijk onze eerste tegoedbon verzilveren: glow in the dark midgetgolf. Leuk!

Voor het eerst weer op een fiets!

Wij hadden het écht getroffen met het weer. Sinds kort kan ik kleine stukjes fietsen op een hometrainer maar op een echte fiets had ik in geen 14 maanden meer gezeten. Het was even spannend en wat was het fijn dat het park mij, zonder problemen, gratis een elektrische fiets mee gaf! Want daardoor had ik er iets meer vertrouwen in en het lukte.....! Ik fietste zelf, in de buitenlucht! Ik kon nu ook meekomen met mijn ouders en was niet afhankelijk van een rolstoel of de auto.

Samen zijn we naar de vuurtoren gefietst. Mijn moeder heeft nog een kijkje boven genomen en toen hebben wij ons weg vervolgd.

's Middags kreeg ik van mijn ouders, alvast voor mijn verjaardag (over 2 weken word ik namelijk 30) ook nog een enorme verrassing....een half uur zweefvliegen vanaf het vliegveld van Texel! Wat een ervaring!

's Avonds maakten wij ons klaar voor de bingo in de evenementenhal van het park. Helaas niets gewonnen, maar we hebben ons wel vermaakt!

Glow in the dark midgetgolf

Glow in the dark midgetgolf

Zeehonden spotten

Zondag brak er weer een nieuwe dag aan. Het uur ging om vanwege de wintertijd, dus we hadden nog een uurtje extra ook! Wederom goed weer, dus besloten we ditmaal weer op de fiets te stappen naar Cocksdorp. Daarna zijn wij de boot op gegaan om zeehonden te spotten.

Eenmaal weer terug op het eiland zijn wij de Koog nog gaan verkennen en was het tijd om op tijd naar bed te gaan want aan alles komt een eind en maandag was het weer tijd om naar huis te gaan.

En mijn ouders mochten mee!

En mijn ouders mochten mee!

 

"Zo fijn om ook wat aan mijn ouders terug te kunnen geven" 

 

Lekkere lunch als afsluiting

Maandagochtend waren wij dan weer op tijd op. Alle spullen weer in de auto. Bedden afhalen en de boel netjes achter laten. We zijn daarna gaan zwemmen en zagen nog even kans om te gaan lasergamen op het park. Als afsluiting nog een lekkere lunch bij het paviljoen en toen was het tijd om weer terug te gaan naar de boot.

Héél héél erg bedankt!

Het was een mooie reis. Het was fijn om in het zonnetje gezet te worden maar ook wat aan mijn ouders terug te kunnen geven. We hebben écht hele fijne dagen gehad. Dat had nóóit gekund zonder de inzet van alle lieve mensen van Reis met je Hart, de hulpverlening die mij heeft aangemeld en alle sponsors die hierbij betrokken zijn. Héél héél erg bedankt!

Liefs Anita
ook namens mijn ouders

Zweefvliegen was geweldig!

Zweefvliegen was geweldig!

Deze vakantie vond plaats in het najaar van 2022.

Preferred partners
anvr anbi