"Eindelijk weer vrijheid!"
Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:
Alkmaar

Bianca en haar kinderen

Bianca heeft zich met succes door een lange en moeilijke tijd heen geslagen en staat alleen voor de zorg van haar twee kinderen. Tijd voor een welverdiende vakantie dus, maar door de coronacrisis liet die nog wel even op zich wachten. De ziekte van haar dochtertje maakte het ook nog eens nodig dat het gezin thuis in quarantaine moest blijven. De vakantie in het Koos Konijnhuis op park Hunzedal kwam als een ware bevrijding.

Weer naar buiten!

Bianca: “Kort nadat de coronamaatregelen wat werden versoepeld kregen wij onze vakantie aangeboden door Reis met je Hart. Echt een verademing dat wij er eventjes uit mochten! Gelukkig beschikten we over eigen vervoer, want zonder dat kon je nog niet het land door reizen.”

Koos Konijnhuis prima plekje in coronatijd

“Het Koos Konijnhuis staat een beetje apart op een eigen veldje met eigen speeltoestel. Zo kwam je vanzelf niet zo snel te dicht bij andere mensen, want je moest natuurlijk afstand houden. De schommels waren om veiligheidsredenen van het speeltoestel verwijderd, maar gelukkig konden mijn kinderen wel van de glijbaan gebruik maken. Het huisje was verder keurig verzorgd.”

Zwemmen op afspraak

“Het zwembad was open. Tot grote vreugde van mijn kinderen. Vanwege de coronamaatregelen moest je daar wel op afspraak naar toe, want als alle gasten tegelijk zouden komen werd dit natuurlijk veel te druk. Mijn jongste dochtertje heeft buisjes in haar oren en daarmee mocht ze niet onder water. Eerst durfde ze het bad niet goed in, maar na de eerste keer had ze de smaak zo te pakken dat ze de keer daarop gelijk het diepe in plonsde! Een attente vader viste haar gelukkig direct uit het water.”

Veel nog dicht maar toch veel plezier.

“Normaal kun je hier nog veel meer doen dan zwemmen, maar bijvoorbeeld waterfietsen en bowlen zaten er nog niet in. Lekker buiten spelen kon gelukkig wel, net als gezellig genieten van bijvoorbeeld een pizza of patat. Dat konden we gratis afhalen met de cadeaubonnen die bij ons verblijf waren inbegrepen. Mijn zoontje van 9 ging op een geven moment ijsjes halen voor het hele gezin. Toen hebben ze hem gelijk maar twee grote bekers vol softijs inclusief hoorntjes meegegeven. Echt attent.”

 

"Zo heerlijk om weer naar buiten te kunnen en onbezorgd plezier te kunnen maken." Bianca

 

Dagje uit naar Wildlands Adventure Zoo

“Vanuit het park zijn we ook een dagje uit geweest naar dit dierenpark. Het was heel leuk om met mijn kinderen door de Jungle te varen of met een vrachtwagen door een Afrikaans landschap te rijden en onderweg allerlei dieren te zien. Ook hier moest je uiteraard afstand houden en waren enkele attracties nog dicht, maar toch was het een groot succes.”

Vakantie in coronatijd

“Ondanks dat nog veel voorzieningen gesloten waren, hebben wij op Hunzedal een hele fijne tijd gehad. Het personeel was echt begaan met ons en heeft zijn uiterste best gedaan er iets moois van te maken, wat goed is gelukt. Bovendien was het ook nog eens mooi weer.”

Deze vakantie werd mogelijk gemaakt dankzij de Koos Konijnfoundation.

Deze vakantie vond plaats in het voorjaar van 2020.

Preferred partners
anvr anbi