"Wij waren met de andere gezinnen als één familie bij elkaar."
Deze reis is mede mogelijk gemaakt door: en
Capelle aan de IJssel

Clarisse met twee kinderen

Voor Clarisse en haar twee kinderen van 13 en 7 jaar ging Reis met je Hart op zoek naar een leuke vakantieplek in de schoolvakantie. Dankzij Estivant is dat gelukt. “Alsof het zo moest wezen dat ik hier en op deze datum terecht kwam”, zei Clarisse, “het had niet mooier kunnen zijn!”.
Bij Estivant Rheezerveen in Overijssel beleefde zij een ware topvakantie.

De eerste dag

“Ik heb zelf geen auto, maar de moeder van een voetbalvriendje van mijn zoon was zo bereid om mij te brengen. Bij aankomst werden wij heel leuk door het Estivant personeel ontvangen. Er stond een grote, pico bello ingerichte tent voor ons klaar, bij een aantal gelijksoortige tenten waar andere één-ouder gezinnen in zaten. Het klikte meteen, zowel met mij met de andere ouders en met de kinderen met andere kinderen. Voor ik het wist waren ze al naar het zwembad geweest.”

Leuke mensen ontmoet

“De eerste avond organiseerde Estivant een voorstelronde. Alle gezinnen zaten bij elkaar aan tafel en iedereen stelde zich om de beurt voor en vertelde wat over zijn werk, waar hij vandaan kwam etcetera. Zo maakte ik kennis met mensen uit allerlei plaatsen en beroepsgroepen. De hele vakantie zijn wij met elkaar opgetrokken. De opzet van deze éénoudervakantie maakte dat je heel gemakkelijk met elkaar kon praten over je persoonlijke ervaringen.”

Veel activiteiten en gezelligheid

“Zowel voor de kinderen als voor de ouders zelf wordt er van alles georganiseerd. Voor de kinderen zijn dat allerlei spelletjes bijvoorbeeld aan het meer, en voor de ouders een avond met elkaar uit eten. Ondertussen passen medewerkers van Estivant op de kinderen en organiseren ze bijvoorbeeld een pannekoekenfeest. Verder konden de kinderen overal zwemmen: in het meer bij de grote waterglijbaan, maar ook in het openluchtbad of in het overdekte bad met strand erbij.”

Naar Slagharen

“In de omgeving vind je o.a. het grote attractiepark Slagharen. Daar heb ik met mijn kinderen een fantastische dag beleefd. Omdat we geen vervoer hadden, mochten we na afloop iemand van Estivant bellen om ons weer op te halen. Dat was heel aardig van ze. Als je vragen had of ergens mee zat zoals ik met het vervoer dan was het Estivant personeel je altijd graag van dienst”

 

"Toch heb ik één klacht: deze vakantie duurde te kort!" Clarisse

 

Als één familie

“Op de camping was het net één grote familie. Mensen mochten met elkaar meerijden in de auto of namen boodschappen voor elkaar mee. Telkens als er iets georganiseerd werd en ze vroegen of ik ook meeging dan klonk dat zo uitnodigend dat ik vanzelf werd meegetrokken. Overigens hoefde je niets en alles mocht. Na een zonnige dag, als de kinderen in bed lagen, was het ’s-Avonds ook heel gezellig met alle ouders bij elkaar aan een grote tafel”

Super genoten

“Het was een hele fijne week. Wij hebben super genoten van ons verblijf. Ik had niet verwacht dat het zo fantastisch zou zijn.”

Deze vakantie werd mogelijk gemaakt dankzij Estivant.

Deze vakantie vond plaats in de zomer van 2018.

Preferred partners
anvr anbi