"Het was een droom die werkelijkheid werd"
Deze reis is mede mogelijk gemaakt door: en
Poeldijk

Cobij en Marion

15 jaar geleden is Cobij voor het laatst in Turkije geweest. Het is een land waar zij van houdt en waar zij vroeger samen met haar man wel had willen wonen. Het was haar grootste wens om nog eens terug te gaan naar Kusadasi, de plek waar zij met haar gezin gelukkige en minder gelukkige tijden heeft gekend maar ook om de bekenden van die tijd weer te ontmoeten en herinneringen op te halen. Het werd een onvergetelijke reis die Reis met je Hart mogelijk kon maken in samenwerking met Tui en Vriendenloterij/Vriendenfonds.

De aankomst

Marion: "Na een prima vlucht stond er een rolstoel voor mijn moeder Cobij klaar. Daarna werden we per taxi in een prachtige rit naar het Ramada Golf Resort Hotel gebracht. Het was mooi en groot en in onze ogen zo luxe! Na het inchecken werden wij naar onze kamer begeleid. Een mooie grote kamer met zeezicht".

Mustafa

Via facebook hadden ze al contact gelegd met de vrienden van vroeger en nadat er was gebeld, werd er afgesproken voor maandag. Veel te vroeg zitten ze buiten te wachten en vinden het toch wel heel spannend. Maar als Mustafa er dan echt is verdwijnen de 15 jaar en lijkt het wel alsof het gisteren was. Marion: "Het was een liefdevolle ontmoeting en heel mooi om te zien hoe gelukkig mam is".

Zuzane

"Ook het weerzien met Zuzane, de vrouw van Mustafa, is emotioneel. We drinken samen wat en gelukkig is er Google translate, zodat we toch met elkaar kunnen praten en waar nodig is spring ik bij in het Engels." vertelt Marion. Ze worden uitgenodigd om later in de week samen met hun gezin te eten in een restaurant.

Het zwembad

Marion: "Bijna elke dag gingen we naar het zwembad. We vermaakten ons prima en werden al gauw lekker bruin. Het water was nog koud maar eenmaal er doorheen, was het wel te doen. Ook mam waagde het om er in te gaan. Via het trapje en de leuning loopt zij voorzichtig het water in. 80 jaar en al zo lang niet meer in een zwembad geweest, ik ben zo trots op haar!".

 

"Het warme weerzien van mijn vrienden heeft me zoveel energie gegeven." Cobij

 

Kusadasi

Cobij: "Om het oude Kusadasi te herkennen was lastig. Er is zoveel bijgebouwd!. Ook het hotel stond op een plek die ik niet kende. In de taxi van Mustafa reden we naar het centrum. Het was een gekkenhuis! Al die brommers en scooters. We keken onze ogen uit bij alle winkeltjes vol tassen, kleding en juwelen en natuurlijk hebben we ook iets gekocht."

Het afscheid

Marion: "Aan het eind van de week had mam bijna geen stem meer. Met Mustafa reden we langs de boulevard en maakten we nog wat laatste foto's. Het afscheid nemen viel zwaar. Met nog een laatste drankje op het balkon vertellen we elkaar hoe mooi het allemaal is geweest. Het was allemaal veel te snel voorbij!"

De reis werd mogelijk gemaakt dankzij TUI en Vriendenloterij/Vriendenfonds

Deze vakantie heeft plaats gevonden in de lente van 2018. 

Preferred partners
anvr anbi