"Het was heerlijk om er samen even uit te zijn"
Deze reis is mede mogelijk gemaakt door: en
Leiden

Cyriel en zijn dochters

Door een aanrijding een aantal jaar geleden met grote gevolgen voor de gezondheid van Cyriel en de nodige scheidingsperikelen, staat niet alleen de financiële situatie al geruime tijd flink onder druk, ook levert de langdurig complexe situatie deze alleenstaande vader en zijn 2 tienerdochters veel stress op. Al met al is het niet mogelijk om op vakantie te gaan, terwijl ze daar hard aan toe zijn.
Het gezin werd een midweek naar het Vakantiepark Leukermeer aangeboden, wat ze graag hebben aangenomen. Even lekker er tussen uit! Dus gingen ze met zijn drieën plus nog een vriendje ‘gewapend’ met dagkaarten van de NS, hun fietsen en bagage, richting Noord Limburg.

Prachtige omgeving

Het park ligt – zoals de naam al aangeeft- aan het Leukermeer, aan de rand van het natuurpark de Maasduinen. Best een stevig eind fietsen van het dichtstbijzijnde station en ook voor boodschappen of uitstapjes moesten de pendalen flink worden rond getrapt, wat met het onstuimige herfstweer soms best wel een uitdaging was.

Goed uitgerust chalet

‘Het was wel heel gezellig, we waren er lekker er even uit’. Het chalet was een soort stacaravan met overdekte veranda. Goed uitgerust, alles was er aanwezig. Elke dag werd er zelf gekookt in het huisje. Isabella had haar vriendje mee; we hebben gezellig spelletjes gedaan, gezongen en gewandeld.

Dagje Kevelaer

In het park zijn er veel watersporten te beoefenen, maar helaas was het daar het weer niet voor. We zijn een dagje naar Kevelaer in Duitsland geweest. Kevelaer is bekend als Maria-bedevaartsoord. Sinds 1642 wordt er een als wonderbaarlijk beschouwde afbeelding van de Maagd Maria vereerd. En het heeft ook mooie winkels.

Klimpark Fun Forest

Heel erg leuk was ook het Fun Forest in Tegelen. Dit klimpark was echt heel geweldig, de kids hebben uren lang geklommen in toppen van bomen, dat vonden ze super. Je beweegt je via touwen, ladders, bruggen en tokkelbanen door de bomen. Je kunt wel 30 parcoursen, volgen op 4 tot 15 meter hoogte.

Het klimmen in Fun Forest vonden de kids super.- Cyriel

Vliegenzwammen

We hebben ook nog een dagje in de omgeving gefietst. De natuur was erg mooi en zo anders dan bij ons thuis; lekker door de bossen en aan het meer. Onderweg hebben we heel veel vliegenzwammen gezien. Echt herfst.

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door vakantiepark Leukermeer en NS internationaal

Deze vakantie vond plaats in het najaar van 2019. 

Preferred partners
anvr anbi