"…en eenmaal terug in Nederland zag ik alles een stuk positiever in!"
Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:
Voorst

Eddy

Het gebeurt niet vaak dat Reis met je Hart iemand een verre reis naar een land buiten Europa kan aanbieden, maar Eddy had geluk! Hij wilde heel graag op vakantie, maar was alleen dus een passende reis vinden was niet eenvoudig. Dankzij Fox Verre Reizen kon hij toch op pad, en wel naar het verre en voor hem onbekende Thailand! Dit was een groepsrondreis waar veel alleengaanden aan deelnemen, met bezoeken aan prachtige highlights in het Land van de Glimlach.

Ver weg

Om in zo’ n ver land te komen moet je natuurlijk eerst een flink eind vliegen. De vlucht ging van Amsterdam naar Zürich en van daaruit naar Bangkok. Dat verliep allemaal heel ontspannen en keurig op tijd. In Bangkok werd de groep netjes opgevangen door de reisleiding en naar een comfortabel hotel gebracht om lekker even bij te komen. Daarna kon de verkenning van het bruisende Bangkok beginnen!

Bangkok

“De Thaise hoofdstad is een ware wereldstad. Bijzonder indrukwekkend was de verkenning van de stad per fiets. De gids loodste ons vakkundig door het hectische verkeer en langs rustiger gedeeltes door bonte stadswijken, over kleurige markten en langs allerlei eetkraampjes. Ook gingen we met fiets en al op een smalle boot om na een eindje varen weer een ander, mooi stuk van Bangkok te zien. En overal zie je tempels. We hadden ook een excursie naar de tempels van de Gouden Boeddha en de Emerald Boeddha, en naar het beroemde Koninklijk Paleis.”

Drijvende markt en de beroemde brug

“Na een paar dagen Bangkok ging de reis in étappes noordwaarts. We reisden in een comfortabele bus, afgewisseld met stukken in een longtailboat, per trein, op de fiets en zelfs in een fietstaxi. Vanuit Bangkok gingen we o.a. per boot langs de befaamde drijvende markt en vervolgens door naar het plaatsje Kanchanaburi, waar zich de beroemde brug over de rivier de Kwai bevindt. Die konden we uitgebreid bezichtigen en even later zijn we er ook met de trein overheen gegaan.”

Via Ayutthaya naar Phitsanulok, Sukhothai en Chiang Rai.

“Ayutthaya was vroeger de hoofdstad van Thailand. Het is nu een bijzondere verzameling van verlaten tempels en pagodes, overwoekerd door de natuur. Phitsanulok is een levendige provinciestad. De markten hier zijn heel groot en kleurrijk. Monniken uit de omgeving ontvangen hier volgens traditie voedsel van de bevolking als gift. Sukhothai is ook een hoofdstad van Thailand geweest. Hier zijn de historische bouwwerken nog in behoorlijk goede staat. De hotels onderweg waren goed en vooral dat in Chiang Rai was heerlijk! Een vriendelijke en deskundige Thaise gids die prima Nederlands sprak zorgde ervoor dat alles op rolletjes verliep.”

 

Eddy: "Ik ben echt verliefd geworden op dit land."

 

Chang Rai en Chang Mai

“Beide steden liggen in het noorden van Thailand, ongeveer 250 kilometer uit elkaar. Chang Rai is moderner en Chang Mai is historisch. Vanuit Chang Rai bezochten we het drielandenpunt met Laos en Myanmar, de zogenaamde Gouden Driehoek, bekend van de opiumteelt. Iets verderop zijn wij ook op bezoek geweest bij een Thaise bergstam, waar wij kennis maakten met hun leefwijze en tradities, een aparte belevenis!"

Elephant Nature Reserve

“Vanuit Changmai bezochten wij dit reservaat. Olifanten afkomstig uit gevangenschap worden hier met liefde en zorg voorbereid op een vrij leven in de natuur, waar ze vroeger in Thailand ook voorkwamen. Wat een prachtig initiatief! Inmiddels is de olifant in een paar gebieden weer terug. In het historische centrum van Chang Mai vind je o.a. de Wat Chiang Man tempel.”

Vanuit Changmai ging de reis per nachttrein weer zuidwaarts naar Bangkok. Na aankomst aldaar volgde een transfer naar de badplaats Hua Hin voor nog een paar dagen relaxen aan zee in een mooi viersterrenresort. “Zelf heb ik die laatste dagen een scooter gehuurd en op eigen houtje de omgeving verkend. Mooie ritjes het binnenland in en naar authentieke dorpjes. Daar had ik telkens heel leuk contact met de lokale bevolking. Ik ben echt verliefd geworden op dit land”.

 

Deze reis werd mogelijk gemaakt dankzij Fox Verre Reizen.

Deze vakantie vond plaats in de zomer van 2018.

Preferred partners
anvr anbi