"Er was eens een mooie warme herfstavond in oktober..."
Deze reis is mede mogelijk gemaakt door: en
Hoogland

Efteling

De Efteling is een magisch pretpark dat bij menigeen hoog op de bucketlist staat. Met zijn sprookjesachtige sfeer, sensationele attracties en prachtige shows is het echt iets dat je een keer beleefd moet hebben. Maar hoe moet dat nu als een tekort aan financiële middelen, ziekte of beperkte mobiliteit dat altijd maar dwarsbomen? Voor deze mensen organiseert De Efteling elk jaar een speciale goede doelen avond. Die avonds is de entree gratis, alle attracties zijn geopend, er is volop entertainment en ook eten en drinken zijn gratis. Ook Reis met je Hart was welkom met ruim vijftig gasten!

Roze ballonnen

“Hallo daar beneden, wie zijn jullie met die roze ballonnen?” riepen enkele verklede medewerkers van de Efteling vanaf het balkon boven de ingang. Mila en Bas: “Wij zijn van Reis met je Hart”. Temidden van de honderden toestromende mensen konden de klanten van Reis met je Hart ons aan de hand van die ballonnen gemakkelijk vinden. Iedereen kreeg van ons persoonlijk zijn toegangskaartje overhandigd. Daar zat een bon aan vast voor een gratis attractiefoto, waar later gretig gebruik van is gemaakt.

Wij als ambassadeurs

Onder het motto “Wij als ambassadeurs” neemt op deze speciale avond personeel van De Efteling dat voornamelijk buiten het park werkzaam is, bijvoorbeeld op kantoor, de taken van het vaste parkpersoneel over. Mila en Bas: “het was etenstijd toen we het park in konden en we hadden reuze trek, dus eerst maar op zoek naar een leuk eettentje. Zo troffen we de financieel manager achter de belegde broodjes en de telefoniste achter de tap. Het smaakte allemaal prima en de organisatie liep als een trein”

De “Baron 1898”

“Deze indrukwekkende attractie kwam al vrij snel in zicht. Het is een torenhoge achtbaan in de vorm van een ouderwetse mijnschacht, waarbij de eerste afdaling loodrecht naar beneden gaat en in de grond verdwijnt. “Laten we er samen in gaan en vragen of we met zijn allen op de voorste bank van het karretje mogen zitten” vroeg de familie Hermans die we bij de ingang tegen kwamen. Voor we het wisten keken we met knikkende knieën vanuit het bankje in de diepe afgrond en denderden we omlaag. Het was zeer spectaculair!!!”

Alle attracties open

“Naast divers indrukwekkend achtbaangeweld zijn er natuurlijk de sprookjesachtige attracties, veelal gevestigd in een kasteel. Veel van onze gasten waren vol lof over de Fata Morgana: “je vaart met een bootje door een Oosters sprookje met levensechte figuren, echt heel mooi.” Anderen bezochten de show in het theater en waren onder de indruk. Eén gezin kreeg een nat pak in de Piranha: “bij die attractie ga je in een rubbervlot een kolkende rivier af en ga je onder watervalletjes door. Nat of niet, het is lekker weer dus we vinden het niet erg.”

"Het was alsof we droomden” Deelnemers Reis met je Hart

Blije mensen

“We zijn jullie nu al dankbaar” appten deelnemers van Reis met je Hart terwijl we nog in het park waren. Ze bezochten de droomvlucht, de prachtige tweesporige houten achtbaan “Joris en de Draak”, de mysterieuze Vliegende Hollander die met een plons in het water eindigt, de bochtige Python en nog veel meer!

De wandelpaden tussen de attracties waren sfeervol verlicht en onderweg kwam je straatartiesten en sprookjesfiguren tegen. Zo was er een goochelaar die ballen in zijn mouw liet verdwijnen en die tot verbazing van de toekijkende kinderen weer in hun handen terug liet komen. Er was een fotograaf met een ouderwetse grote houten camera en bij de uitgang speelde een goede live band.

Spectaculaire slotshow

Tegen sluitingstijd werd met enorme fonteinen en gekleurd licht een spectaculaire afsluitende show opgevoerd, een soort vuurwerk van water, met daarbij leuke muziek. Daarmee kwam een einde aan een geslaagd avondje Efteling. “Conny: wij hadden geen eigen vervoer, maar werden opgehaald door een speciaal voor ons ingehuurd busje van Connexxion. Daar waren we enorm blij mee”.

Dit avondje uit werd mogelijk gemaakt dankzij de Efteling

Dit avondje uit vond plaats in de herfst van 2018.

.

 

Preferred partners
anvr anbi