"Om samen weg te zijn was heel speciaal"
Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Gusta en Veronica

Al 22 jaar was Gusta niet op vakantie geweest. Haar grootste wens was om na het afstuderen van haar dochter deze zomer, voor een keer eens samen weg te gaan. Niet eenvoudig te realiseren voor iemand die het niet breed heeft en ook door haar m.s. beperkt wordt. Zij was dan ook blij verrast dat Reis met je Hart haar belde om te vertellen dat zij samen met haar dochter naar Catalonië zou gaan. Een geheel verzorgde en aangepaste vakantie georganiseerd door Het Catalaans Verkeersbureau.

Naar Barcelona

Door een aardige buurman werden zij naar de luchthaven gebracht. Na het inchecken op Schiphol werd er gezorgd voor extra assistentie om bij de gate komen. Alles was prima geregeld. Samen vliegen, het werd een unieke ervaring voor moeder en dochter. Aangekomen in Barcelona was het lastig om de chauffeur te vinden die hen naar het hotel zou brengen. Gelukkig kon Reis met je Hart helpen zodat ze elkaar konden vinden. Het bleek dat ze al die tijd vlak naast elkaar hadden staan wachten.

Drukke Stad

Dat Barcelona een drukke stad is ontdekten ze al snel. Veel verkeer en drukke straten.
Stoepje op en af met de geleverde scootmobiel viel dat niet mee en leverde wel stress op bij Gusta.
Het hotel lag in het centrum en het was fijn dat er op de hotelkamer een koelkastje was zodat ze hun drankjes konden koelen. In de omgeving waren veel winkeltjes en restaurantjes. Vooral de pizzeria om de hoek was erg in trek.

Programma gemist

Als je samen weg bent vliegt de tijd. Daar kwamen ze achter toen er een telefoontje kwam. De gids stond te wachten aan de andere kant van de stad want er stond een excursie op het programma. Er was geen geld voor een taxi dus moesten ze dit helaas laten lopen. Ook de volgende dag werd het programma gemist. Nu omdat Gusta de eerste dag teveel van zichzelf had geeist .

drie dagen Costa Brava

Het tweede hotel lag dichtbij de kust was wat moderner en de bedden helemaal prima. Jammer genoeg was hier geen koelkastje op de kamer. Om het strand te bereiken moest Gusta de scootmobiel op de boulevard achterlaten. Iets dat ze hier nooit zou durven te doen.
Ze was dan ook blij verrast dat deze er na een heerlijk uurtje strand er nog netjes stond.

 

‘Het is zo’n fijne herinnering om op terug te kijken!’ -Gusta

 

Bezoek aan Garroxta vulkaan gebied.

Deze dag werden zij rondgereden in een zeer luxe bus naar de mooie vulkanische dorpjes Santa Pau, Castellfollit de la Roca en Besalú.
Onderweg werd er heerlijk geluncht op een boerderij. Gusta:” De mensen waren zo vriendelijk!. We kregen er een rondleiding waarbij werd verteld dat de koeiën uit Friesland kwamen en er werd verteld over de producten die er werden gemaakt. Alles was super geregeld.”

Een fijne herinnering

Ook al was het soms heel zwaar voor Gusta en hadden ze niet veel geld om te besteden, toch is deze vakantie voor beiden een hele fijne herinnering geworden om op terug te kijken. Het vliegen was helemaal OK. Als eerste het vliegtuig in kunnen is dan ook erg prettig.
Het fijnste van thuiskomen vond ik dat ik weer lekker in mijn eigen bed kon slapen. Al met al was het toch erg zwaar voor mij geweest.

Deze vakantie werd mogelijk gemaakt dankzij Het Catalaans Verkeersbureau.

Deze vakantie vond plaats in de zomer van 2019

Preferred partners
anvr anbi