"Hans: Het is leuk om weer nieuwe dingen te zien"
Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:
Almere

Hans

Het was vier jaar geleden dat Hans voor het laatst op vakantie was geweest. De laatste jaren waren voor hem niet gemakkelijk en daarom was hij er erg aan toe om een paar dagen zijn hoofd leeg te maken. De plaats van bestemming: Praag. Met een stedentrip van de Jong Intra Vakanties bezocht hij deze mooie stad. Lees hier een verslag van zijn reis.

Verwachting

Hans keek erg uit naar de aantal dagen vakantie. Voor hem was het een manier om wat rust in zijn kop te krijgen. Hans: “Van vrienden had ik een reisgids van Praag gekregen zodat ik al wat meer over de stad wist.” Als je meer wilt over wat Hans van zijn vakantie verwachtte, bekijk dan het filmpje wat je hieronder kan vinden.

Vertrek

Op maandagochtend begon Hans met zijn reis vanaf Amersfoort en stapte op Didam over naar de bus die hem naar Praag zou brengen. Na deze busreis kwam de groep aan in Praag.

Stad bezoeken

Tijdens de dagen die volgden werden verschillende plekken in Praag bezocht. In de stad zelf zoals de Karelsbrug over de rivier de Moldau, het Oude Stadsplein, de Astronomische klok en de Joodse wijk. Maar ook iets buiten de stad bezocht Hans het kasteel Konopiste. Met een gids kwam Hans meer te weten over de stad. “Dat vond ik wel erg leuk. Dat je echt informatie over de plek krijgt.”

Folklore avond

De laatste avond was voor Hans een van de hoogtepunten tijdens de reis. In het hotel werd een folklore avond georganiseerd en de sfeer in de groep zat er goed in. Er werd gezellig gekletst en met een drankje erbij zorgde ervoor dat Hans het goed naar zijn zin had. Hij sloot de avond af terwijl hij dirigeerde voor de hele bus: “Daar heb ik veel plezier gehad.”

Het geeft een goed gevoel dat iemand je een vakantie gunt. Hans

Geweldige chauffeur

Iemand die een positief effect op de vakantie van Hans heeft gehad was chauffeur/reisleider Piet: “Dat was een topman. Als er iets was of als je iets extra’s wilde dan kon je altijd bij hem terecht. Hij wist ontzettend veel te vertellen. Hij wist erg veel over wijn, dat vond ik erg leuk. Zijn informatie over de stad, dat was echt een toevoeging.”

Goed gevoel

De dagen in Praag waren voor een Hans een welkome onderbreking van de dagelijkse realiteit. “Ik heb het naar mijn zin gehad. Het is fijn om er even tussenuit te zijn en nieuwe dingen te zien. Ook aan het traject van tevoren heb ik veel gehad. Het geeft een goed gevoel om te zien dat iemand je een vakantie gunt.”

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door de Jong Intra Vakanties

Deze vakantie heeft plaatsgevonden in de winter 2016.

Preferred partners
anvr anbi