"We hebben zo intens genoten. Voor het eerst samen op vakantie!"
Jannie en haar dochter
Deze reis is mede mogelijk gemaakt door: Sunweb, & Allianz Global Assistance
Den Haag

We kijken nog elke dag de foto's terug, het zijn zulke mooie momenten. Herinneringen voor altijd.

Alleenstaande moeder Jannie en haar dochter zitten in een turbulente periode, waarin weinig ruimte is voor ontspanning. Hoewel ze positief in het leven staat en ze de dag altijd met een lach begint, heeft de dagelijkse stress ook haar tol geëist. Ze was dan ook helemaal verrast dat haar een vakantie gegund werd! En dan ook nog zo’n mooie reis!

“Ik heb een hele sterke band met mijn dochter, maar door alles wat er op dit moment speelt verlies je elkaar soms een beetje. Doordat je wat meer ontspannen bent, en in een andere omgeving bent, dan ben je automatisch wat vrolijker en opgewekter. Het geeft je energie. Je kan beter je rustmomenten pakken. Alles is veel gemoedelijker en loopt soepeler. Even weg van de zorgen, dan is alles leuker!”

Yes, ik heb het toch maar even alleen gedaan met mijn meid!

‘We hebben zo intens genoten. Voor het eerst samen op vakantie. Als alleenstaande moeder was het wel een uitdaging. Dat ging echt buiten mijn comfortzone. Maar dat gaf mij het gevoel van “Yes, ik heb het toch maar even alleen gedaan met mijn meid samen.”

Wat is Kreta ontzettend mooi! Ik ben daar echt tot rust gekomen, even geen stress en geen gedoe. Alle zorgen thuis laten. Het was echt helemaal super, maar ik heb wel een terugslag gehad bij thuiskomst. Je komt dan meteen weer terug in de werkelijkheid. Maar dan kijk ik snel naar alle foto’s en TikTok video’s die ik gemaakt heb en dan zijn we weer even helemaal terug… We hebben zo intens genoten, dat wij dit mee mogen maken is zo bijzonder.’

 

Mooie vriendschap

‘Het was de eerste keer dat ik ging vliegen. Ik vond het helemaal te gek. Heb allemaal foto’s vanuit de lucht gemaakt. We zijn goed opgevangen op de luchthaven. De rit naar het hotel ging ook prima. Iedereen was wel een beetje gesloten of op zichzelf in de bus. Ik zei tegen de reisleider: “We must come in holiday stemming”, vertelde Jannie met een grote glimlach. Ook de terugrit met de transferbus was geweldig; ik kan zo genieten van de prachtige omgeving!’

‘Kreta, wat een geweldige plek! We hebben een heerlijk verblijf gehad in een mooi hotel. Een fijne kamer en ook het eten was erg lekker. Fijn dat je gewoon kan aanschuiven en niet zelf nog in de keuken hoeft te staan. En de mensen in het hotel waren zo vriendelijk. Ze noemden mij de colorful lady. Ze kwamen elke keer vragen welke gekleurde oorbellen ik vandaag weer in had. Zo leuk. Even over de boulevard slenteren om ’s avonds nog even een kopje koffie te drinken na het eten. We hadden al snel een vaste plek, waar ze heerlijke ijskoffie hadden. Ik kreeg nog een lief compliment van de eigenaresse. Daar heb ik een mooie vriendschap aan overgehouden.’

Hippiedorp Matala

We hebben een dag op het strand gelegen, maar de overige dagen de omgeving verkend. We zijn op zulke leuke plekjes gekomen. Mijn favoriet was het hippiedorp Matala, waar we naartoe gingen met de bus. Ik hou van die hippie stijl, dus dat was echt iets voor mij. Helemaal het einde! Al die straatjes, zo toverachtig. En een hele mooie rit door de bergen heen, daar kan ik zo van genieten. Zo’n mooi landschap, al die rotsen en leuke plaatsjes.
We hebben ergens op het terrasje gezeten. Ik bestelde een heerlijke bananenmilkshake, mijn dochter een appelsap. Wat denk je? Hebben ze appelmoes met ijsblokjes gemaakt… we lagen helemaal dubbel. Hier zullen we het nog vaak over hebben thuis haha..

Een dag hebben we een scooter gehuurd. We kenden de weg niet, maar hebben even de weg gevraagd aan iemand. Die stuurde ons richting de highway. Kan je het je voorstellen? Met 50km/u op een scooter op de highway, met helm op!
We hebben een mooie berg beklommen, waar we een hele kudde geiten tegenkwamen. Zo mooi om plekjes te ontdekken waar bijna niemand komt. Bij een leuke taverna boven had je een prachtig uitzicht.

 

"Dankbaar zijn we, dat het ons gegund is. Ik kan het nog steeds niet geloven..."

Deze vakantie vond plaats in de zomer van 2023

Preferred partners
anvr anbi