"Fantastisch dat ik dit met mijn familie mee mocht maken"
Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Jenneke

Jenneke is ongeneeslijk ziek. Eén van haar grootste wensen was een nog één keer op vakantie met haar kinderen en kleinkinderen. Fijne dingen beleven en herinneringen maken op een mooie plek in Nederland en dit vastleggen met haar dierbaren op een foto. Het was even puzzelen om alles af te stemmen, maar op vakantiepark Roompot Marinahaven en met dank aan fotograaf De Boer te Volendam is alles uiteindelijk prima gelukt!

Prettige ontvangst

Na een, voor Jenneke, pittige reis die deels per trein en deels per auto ging, kwam Jenneke met haar familie aan op het vakantiepark Roompot Marinahaven te Volendam. “We werden vriendelijk ontvangen. Eigenlijk waren we te vroeg om direct ons huisje in te kunnen. De deurpasjes die we hadden ontvangen waren al op de gebruikelijke inchecktijd ingesteld. Gelukkig was het schoonmaakpersoneel bereid om ons huisje eerder schoon te maken en daarna mochten we toch alvast naar binnen.”

Leuk vakantiepark

“Het is een leuk park met huisjes helemaal in Volendammer bouwstijl, vlakbij het water. De huisjes zijn wel wat gedateerd en op de bankjes in de woonkamer kun je niet met zes personen zitten. Maar we hebben een heel fijn verblijf gehad. Op het park hebben mijn kleinkinderen veel gedaan. De activiteiten met de animatie van Koos Konijn vonden ze erg leuk.”

Goede sfeer in Volendam

“Uiteraard zijn we veel in het oude Volendam geweest. Het viel mij op dat, ondanks alle drukte door het toerisme, de Volendammers zelf altijd zo vriendelijk zijn. Ze namen alle tijd voor je: in de winkeltjes, in de restaurants en bij de fotograaf. Mijn kleinkinderen mochten allemaal vijf euro uitgeven, maar konden door het grote aanbod niet kiezen! Het winkelpersoneel had alle geduld met ze. We hebben onszelf lekker verwend met koffiedrinken, uiteraard een visje eten en ’s-Avonds gezellig en lekker uit eten. Van de kaasboer kregen we zelfs allerlei lekkere hapjes cadeau waarvan we in ons vakantiehuisje lekker hebben zitten genieten.”

In Volendammer kostuum

“Een belevenis op zich was ons bezoek aan de fotograaf, waar we met zijn allen in Volendammer klederdracht op de foto zijn gezet. Om gezondheidsredenen vroegen we of we een dag eerder op de foto konden dan was geboekt, en daar werd geen probleem van gemaakt. Er werd extra personeel bijgehaald en met veel geduld werden we in de Volendammer kostuums gestoken. De foto’ s zijn ontzettend leuk geworden. Toen we de volgende dag er nog een aantal bij wilden bestellen voor de familie, bleek dat ze er al een heel stel extra hadden afgedrukt en die kregen we gratis mee! Een dierbare herinnering!”

"Het is voor ons allen een prachtige herinnering geworden om nooit meer te vergeten" Jenneke

Uitje naar Marken

“Ook een uitstapje naar Marken, met zijn merkwaardige op palen gebouwde huizen, mocht natuurlijk niet ontbreken. Mijn kleindochter vond het prachtig, omdat ze het herkende van de film Dikkertje Dap die hier is opgenomen. We hebben er heel gezellig op een terrasje gezeten.”

Op de foto met Jan Smit

“Als we in Volendam zijn, dan moeten jullie wel even met Jan Smit op de foto, had ik steeds voor de grap tegen mijn kleinkinderen gezegd. Laat dat nou toch echt gebeuren! De kleintjes zagen Jan Smit op de Dijk lopen, renden naar hem toe en hij maakte er geen probleem van om met ze op de foto te gaan. Een vriend van Jan Smit heeft de foto’s gemaakt. Bedankt Jan!”

Deze vakantie vond plaats in de nazomer van 2018.

.

 

Preferred partners
anvr anbi