"Het was zwaar maar wat hebben we genoten samen!"
Deze reis is mede mogelijk gemaakt door: en
Gameren

Jess en haar zoon

Jess is een alleenstaande moeder die veel voor haar kiezen gekregen heeft. De vader van haar 2 pubers is niet meer in beeld, dus draagt ze de volledige zorg voor ze. Vooral haar zoon, die een verstandelijke beperking heeft, vraagt veel zorg en aandacht. De vrije uurtjes die ze heeft werkt ze, maar het is moeilijk rondkomen. Haar vader gunt haar en zijn kleinkinderen een break en heeft Jess genomineerd. "Even op adem komen en alleen maar leuke dingen doen. Dat zou hen zo goed doen”.
En dat werd een wel heel mooie reis: een 8 daagse vliegreis naar Tenerife gesponsord door Sunweb, waar Jess en haar kinderen erg naar uitkeken.

Samen op weg

Maar toch begon het niet heel lekker….de dochter kon helaas toch niet mee en om Jess te helpen met haar zoon zou daarvoor in de plaats een vriend meegaan. Die mocht echter van de artsen – na een ongeluk vlak voor de reis– niet vliegen en kon dus op het laatste moment ook niet mee. Tja, wat dan te doen….de reis annuleren of met zijn tweetjes gaan? Dit was een flink dilemma, want in haar eentje voor haar zoon zorgen is heel intensief. Maar om zoon niet teleur te stellen kon ze ook niet over haar hart verkrijgen.

Waanzinnig dat je zomaar in de zomer bent

En gelukkig dat ze gegaan zijn, want de vakantie was super! Waanzinnig dat je vanuit het natte en koude Nederland zomaar in de zomer bent als je in Tenerife uit het vliegtuig stapt. De vliegreis, de transfers, het appartement……alles was super verzorgd.
Mijn zoon had nog nooit gevlogen, dus dat was al heel spannend voor hem. Het vliegen zelf en dat we opgewacht werden bij aankomst en met een taxibusje naar het appartement werden gebracht, was al een hele belevenis voor hem. En wat was hij blij toen hij het grote zwembad ontdekte dat bij het complex hoorde.

Rambo

We hebben veel gedaan. We zijn met een jeep de bergen in geweest om de vulkaan te bekijken. De vulkaan was gigantisch. Het was al een heel avontuur op zich om daar met de jeep te komen over hele smalle weggetjes, waar passeren niet mogelijk was. Er werd verteld dat de film Rambo 5 daar deels was opgenomen, dus thuis natuurlijk de film gekeken. Zo leuk om dan de plekken te herkennen waar we zijn geweest.

Het duiken was het allerleukste!

Ook een dag gezeild met een grote catamaran, waar we dolfijnen hebben gezien, in de zee mochten zwemmen en allerlei mooie visjes zagen. Mijn zoon heeft zelfs – onder enorm goede begeleiding - mogen duiken. Heel stoer zoals hij daar stond in een duikpak met zuurstofflessen op zijn rug.

 

‘Waanzinnig dat je zomaar in de zomer bent’- Jess

 

Ontbijten op balkon

Het appartement was netjes, ruim en met een lekker balkonnetje. Er zit een kleine supermarkt bij het complex waar we iedere ochtend verse broodjes haalden die we op het balkon in het zonnetje opaten. ’s Avonds kon je voor rond de 8 euro aan de boulevard eten en tussen de middag was MacDonald favoriet.

Big smile en bruin koppie

Mijn zoon heeft heel veel moeite met verandering, heeft regelmaat nodig, dat is een uitdaging tijdens zo’n reis. Helemaal als je daar alleen voor staat om dat 24 uur per dag in goede banen te leiden. Voor mij was het zwaar maar hij vond de vakantie geweldig! Ik heb in ieder geval genoten als ik hem met een big smile zag rondlopen. Hij heeft zoveel nieuwe dingen meegemaakt en kwam thuis met een lekker bruin geworden koppie. Heerlijk om te zien.

Deze vakantie werd mogelijk gemaakt dankzij Sunweb en Connexxion

Deze vakantie vond plaats in de winter van 2020

Preferred partners
anvr anbi