"We hebben genoten, de kinderen hebben genoten. Het was geweldig!"
Deze reis is mede mogelijk gemaakt door: en
Oldenzaal

Actieve eenoudervakantie in Roche-en-Ardenne

Kamperen, zwemmen, spelen in de rivier, kajakken, rotsen beklimmen, abseilen... een droom die onverwacht werkelijkheid werd voor Joan haar 4 kinderen, variërend in leeftijd van 4 tot 17 jaar. Met heel veel dank aan Estivant mocht het gezin genieten van een actieve vakantie in de prachtige omgeving van Roche-en-Ardennen in de Belgische Ardennen.

Best wel spannend!

Toen ik dit aanbod kreeg dacht ik bij mezelf "Ohooh, dat wordt een stukje rijden.." Ik ben zelf nog nooit zo ver gereden alleen. Ik durfde niet via Duitsland te rijden, dus ben door België gegaan. Ik vond het heel spannend, maar ik zei tegen mezelf "we gaan het doen". En het is me gelukt. Ik voel me echt sterk, ik voel dat ik gegroeid ben.

Het slapen in de tent is ook mooie gezinsbeleving.
In de avond was het wat frisser van gedacht, daar hadden we geen rekening mee gehouden. Dat was dus even improviseren met elkaar. Mijn jongste is nog uit bed gevallen, maar sliep gewoon door op de vloer. Daar konden we hard om lachen.

Leuke click en fijne gesprekken

De oudsten hadden een goede click met leeftijdsgenootjes. Met sommigen hebben ze nog steeds contact. Ook de jongsten hebben al snel vriendjes gemaakt. Ze konden lekker met de skelter over de camping en stoeien met de waterballonnen.

Het was een gezellige groep mensen, ik had leuk contact met iedereen. We hebben het zelfs één avond nog heel laat gemaakt. Goede gesprekken met elkaar over het leven, relaties etc. Er was een goede aansluiting. We begrepen elkaar.

De vakantie was echt lekker ontspannen met veel gezellige momenten met elkaar.

Veel activiteiten voor jong en oud

Op de camping La-Roche-En -Ardenne waren er elke dag leuke activiteiten voor de kinderen, zowel mijn oudste twee als mijn jongsten vonden het erg leuk. Ze hebben aan alles meegedaan.

Veel lol met kajakken

Het allerleukste vonden mijn oudste twee het kajakken in het natuurpark bij Nisramont. Ze wilden eerst opsplitsen door bij iemand in de kajak te gaan die ervaring heeft, maar ze hebben het met hun tweetjes gedaan. Het werd even wiebelig en toen is de kajak omgeslagen. Dat was even schrikken, maar daarna moesten ze hard lachen. Hierbij is mijn dochter een schoen verloren. Ze hebben er veel lol om gehad.

Kajakken was een speciale ervaring

Kajakken was een speciale ervaring

 

'Deze vakantie ervaring heeft mij en mijn gezin zo goed gedaan. Ik heb er geen woorden voor..'  

 

Klimmen en abseilen

Klimmen en abseilen

Onverwacht en heel waardevol

Deze vakantie kwam zo onverwachts. Het was mijn eerste ervaring alleen op vakantie met de kinderen. maar heeft ons zoveel mooie momenten gegeven. Hier kijken we nog lang op terug!

En ik heb me nog nooit zo sterk gevoeld. Nu ik dit gedaan heb, kan ik de hele wereld aan. Ik had het echt nodig om de rust te krijgen, om weer tot mezelf te komen.

Deze vakantie ervaring heeft mij en mijn gezin zo goed gedaan. Het heeft ons dichter tot elkaar gebracht. Ik had een-op-een momenten met al mijn kinderen. Vooral het contact met mijn oudste is sterker geworden. En daar ben ik ontzettend dankbaar voor.

Op de terugweg was het zo gezellig in de auto. Mijn tweede dochter zat voorin. We hebben gesprekjes gehad over de toekomst en hoe ik het alleen met mijn kinderen doe.

Ik ben trots op mijn gezin. We zijn echt een team!

Prachtig natuurgebied in de Belgische Ardennen

Prachtig natuurgebied in de Belgische Ardennen

Deze vakantie is mede mogelijk gemaakt door Estivant Eenoudervakanties en vond plaats in de zomer van 2023.

Preferred partners
anvr anbi