"We willen er wel wonen"
Deze reis is mede mogelijk gemaakt door: en
Haarlem

Judith en haar dochter

Met de boot van Den Helder naar Texel. Een klein stukje varen, maar wel het gevoel dat je op een totaal nieuwe plek bent. Judith en haar dochter genoten van hun dagen op het Waddeneiland. Reis met je Hart kon deze vakantie realiseren dankzij de NS, TESO, Rijwielverhuur Veerhaven Texel en de J.C. Ruigrok Stichting.

Met de boot

"Het was super. Zo leuk dat we er wel willen wonen," vertelt Judith. "We zijn eerst met de trein naar Den Helder gegaan. We hadden eerste klas kaartjes dus dat was meteen al luxe. Daar zijn we op de boot gestapt en bij aankomst stonden er fietsen voor ons klaar. Onze bagage werd naar onze accommodatie gebracht en wij gingen op stap."

Pipowagen

"We verbleven in een pipowagen op een weiland bij een boerderij. Echt ons eigen plekje. Hannah heeft zich goed kunnen vermaken met alle dieren op de boerderij. Er waren zelfs babypoesjes! Ze kon lekker haar gang gaan. Ze trok haar regenlaarzen aan en zei: ‘Mam, ik ga lekker op de skelter.’"

Stilte om je heen

"Ik heb heerlijk de rust gevonden. Gewoon even lekker kunnen lezen. Het is op het eiland zo ontzettend stil. Daar heb ik echt van genoten."

Waddenstrand

"De eerste dagen was een bekende van ons ook op Texel en die heeft ons meegenomen naar een klein waddenstrandje. Daar hebben we met zijn drieën gezwommen. Dat was zo fijn. Met elkaar en verder helemaal niets."

 

"Het was voor ons allebei een prachtig avontuur." Judith

 

Volle maan

"Ik kijk terug op zoveel mooie momenten. De lucht op de Texel is ook zo mooi. Maar ook ’s nachts terwijl het volle maan was en Hannah en ik allebei wakker waren. Toen zijn we gewoon buiten gaan zitten en hebben genoten van het uitzicht."

Kalmte bewaren

"Nu we weer thuis zijn denk ik er nog vaak aan. We zijn met de schelpen die we hebben meegenomen aan het knutselen. Maar ik probeer ook het gevoel van rust vast te houden. Een vriendin zei: ‘Je kijkt zo rustig uit je ogen.’ Die kalmte probeer ik te bewaren."

Deze reis werd mogelijk gemaakt dankzij NS, TESO, Rijwielverhuur Veerhaven Texel en de J.C. Ruigrok Stichting.

Deze vakantie vond plaats in zomer 2017.

Preferred partners
anvr anbi