"Wij waren enorm blij met dit gezellige en goed georganiseerde dagje uit!"
Deze reis is mede mogelijk gemaakt door: en

Kerstmarkt in Düsseldorf

Ieder jaar wordt het gezellige, oude stadscentrum van Düsseldorf omgetoverd tot een sfeervolle kerstmarkt. De kraampjes met kerstspulletjes en lekkernijen zijn verdeeld over 6 verschillende stadspleinen waardoor het lijkt of je 6 kleine kerstmarktjes met ieder een eigen stijl en sfeer bezoekt. Mede dankzij stichting Ruigrok kon Reis met je Hart ruim honderd mensen laten proeven van deze bijzondere sfeer.

Kan iedereen wel mee???

Nog ver voordat de zon opkwam waren de mensen al onderweg naar de opstapplaats in Haarlem-Spaarnwoude. De twee bussen zouden namelijk al om half acht vertrekken! Onze collega's Romana en Jasmin waren dan ook al voor dag en dauw op pad.
Het werd nog even spannend omdat de tweede bus even op zich liet wachten... maar korte tijd later arriveerde die gelukkig alsnog. Iedereen instappen en een comfortabele plekje in de bus zoeken en 'op naar Duitsland'!

Onderweg

Al snel was de sfeer in de bus ontspannen en gezellig. Veel mensen hebben onderweg nieuwe contacten gelegd.
Om 11 uur arriveerden beide bussen in Düsseldorf.
Bij aankomst kon iedereen lekker op eigen gelegenheid de stad gaan ontdekken. De eerste tijd was het nog vrij stil in de stad maar later werd het steeds drukker.

Gezellige sfeer

"De kerstmarkt was enorm gezellig. Het was prima weer en bij de stalletjes kon je allerlei lekkers kopen en proeven. Er werden ook veel handgemaakte kerstspullen verkocht. Ondertussen kon je genieten van warme drankjes zoals glühwein. Het zakgeld stond op tijd op onze rekening en met nog een beetje geld van onszelf erbij hadden we genoeg te besteden. We hebben heel wat afgelopen. Van het ene pleintje met houten kraampjes naar het andere, en we zijn ook gewone winkels in geweest."

"We hebben genoten van Glühwein en typisch Duitse lekkernijen!"

“Het eerste wat opvalt op de kerstmarkt is het indrukwekkende reuzenrad. Nu heb ik hoogtevrees, dus dat hebben we maar gelaten voor wat het was. Ga verder de stad in en je ontdekt van alles! Telkens ontdekten we weer een nieuwe groep kraampjes en ook een ijsbaan. Bij de kraampjes kon je lekkernijen krijgen die je in Nederland weinig of niet ziet. Vooral de gesuikerde noten die in alle soorten en maten te koop waren vond ik lekker. Ook heb ik een heerlijk gerecht van gebakken aardappelschijfjes met uien en appelmoes gegeten.”

"We hebben het heel gezellig gehad, het was echt een dagje uit !  Deelnemers Reis met je Hart

Moe maar voldaan

Omdat de kerstmarkt in Düsseldorf verdeeld is over de verschillende pleinen in de stad, heeft iedereen heel wat afgelopen. Het was voor de meeste mensen dan ook geen straf om rond vijf uur weer de bus in te stappen om lekker bij te kunnen komen en de ervaringen met elkaar te delen.

Een mooie herinnering rijker

De bussen arriveerden om acht uur op station Haarlem-Spaarnwoude, waarna iedereen, een mooie herinnering rijker, weer lekker naar huis ging.

Dit dagje uit werd mede mogelijk gemaakt dankzij Oad en de stichting Ruigrok

Dit dagje uit vond plaats in de winter van 2018.

.

 

Preferred partners
anvr anbi