"Klasina: Het was onvergetelijk"
Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:
Utrecht

Klasina

Na vijf jaar van overleven, ging Klasina weer een keer op vakantie. Een week genieten in een vakantiehuis in Spanje. Klasina is beeldend kunstenaar en wilde graag nieuwe creativiteit aanwakkeren en weer eens goed opladen. Ze ging alleen op reis om weer echt uit te kunnen rusten. Dat is gelukt: “Het was geweldig: genieten van de stilte, de rust en gewoon te zijn." Lees hier een verslag van haar reis.

Verheugen op de reis

“De voorpret was al groot”, vertelt Klasina. “Vanaf het moment dat ik wist dat ik op vakantie ging en dat anderen mij dit gunde, voelde ik me geweldig. Af en toe voelde ik me van vijf jaar de crisis overleven erg moe. Dit vooruitzicht gaf mij veel energie. Vanaf het moment dat ik het appartement via internet zag, werd het plezier alleen maar groter. Mijn kinderen zagen dat ik weer energie had en kon genieten. De stress was veel minder: ik was er weer.” Op donderdag 14 januari was het eindelijk zover en midden in de nacht vertrekt Klasina naar Schiphol.

Mooie uitzichten

Het parkeren op P3 gaat gemakkelijk, dankzij goede informatie vooraf, en ook op de luchthaven gaat verder alles prima. Na een fijne vlucht met mooie uitzichten van een kleine wereld vanuit de lucht arriveert Klasina in Barcelona. Door Midas wordt Klasina naar Sant Feliu de Guixols gebracht: “Ik geniet van de rit. Een keer niet op de weg hoeven letten. Een mooie route, langs cipressen, heuvels, bergen, olijfbomen en dan weer een glooiend landschap. Ik word naar het appartement gebracht, waar Heidi alles uitlegt en vervolgens gaan we samen nog even naar de supermarkt. Zo sta ik even later met een tasje vol fruit, groenten, koffie, thee, kaas, brood en een flesje wijn van de streek in het appartement. Ik doe de schuifdeuren open en ga zitten op het balkonbankje, wat een oase van rust: de zee en ik.”

Alleen maar genieten

De dagen die erop volgen vult Klasina met het maken van wandelingen, genietend van het uitzicht en de natuur, maar ze verwent zichzelf ook door haar handen en voeten eens te laten verzorgen in een schoonheidssalon. Ook bezoekt Klasina de plaats Girona, via een prachtige rit met de bus. Ze bekijkt de kathedraal en binnen brandt ze een kaars voor iedereen die het moeilijk heeft: “Ik ben dankbaar voor al het goede en wens dit iedereen toe.” Vanaf het moment dat Klasina wist dat zij een weekje op vakantie ging heeft ze elk twee euro muntstuk gespaard. Samen met het geld van de donaties besloot zij zichzelf een keer te trakteren en ging lekker eten in een tapasrestaurant.

Inspiratie

“Het opdoen van nieuwe inspiratie is ook gelukt”, vertelt Klasina. Op een avond laat ze haar creativiteit de vrije loop: “Op weg naar het appartement zag ik de zon achter de heuvel gaan en ben gaan tekenen, een laten gaan en komen, van wat komt. Donkere kleuren, harde lijnen, is dit wat ik heb gezien of komt dit uit het onderbewuste, het is wat het is. Tot diep in de nacht met en soms zonder muziek, heb ik het laten ontstaan.” Op haar laatste dag bezoekt Klasina Barcelona. Dan is de terugvlucht weer in aantocht en land Klasina ’s avonds weer op Schiphol.

De natuur, de rust en het appartement met het uitzicht. In één woord: geweldig! Klasina

Genieten van het moment

De week vakantie heeft veel voor Klasina betekend. Haar vakantie gaf de mogelijkheid om te doen wat je wil en te genieten van het moment. Gewoon kijken naar de zonsondergang, het drinken van een kopje koffie: “Ik geniet van de zon in mijn gezicht en de uren verstrijken.”

Een geweldige oplader

Klasina heeft haar focus weer teruggevonden: “Het was onvergetelijk. Ik ben zo dankbaar. De rust van deze week heeft me heel goed gedaan. Ik wentel mij in een oase van zonlicht. Het was een geweldige oplader.”

Een vakantie om nooit te vergeten

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door Schiphol Parking & Mobility Services en Topic Travel.

Deze vakantie heeft plaats gevonden in de winter 2016.

Preferred partners
anvr anbi