"Estivant, eenoudervakanties…..een dikke aanrader!"
Deze reis is mede mogelijk gemaakt door: en
Etten-Leur

Kristel en haar kinderen

Kristel is een alleenstaande ouder met drie kinderen. Zij moet al jaren ieder dubbeltje omdraaien om rond te kunnen komen. Deze vakantie van Estivant naar de Eifel heeft het gezin veel goed gedaan Lees hieronder hoe zij hebben genoten van dit verblijf.

Voorpret

We hebben het zo geweldig gehad, daar zijn geen woorden voor. Het begon al met de voorpret om uit te zoeken hoe ik moest rijden, net als het inpakken van de spullen. Veel te veel natuurlijk voor in mijn kleine autootje, wat best komisch was, dus ook weer van alles eruit halen, want tenslotte moesten we ook nog zelf erin passen. Gegokt op goed weer, dus vooral de wat dikkere kleding en een klein kacheltje moesten eraan geloven. Daar had ik achteraf wel wat spijt van omdat het in de Eifel een stuk frisser bleek te zijn dan thuis, vooral ’s nachts. Maar dat mocht de pret niet drukken, leggings en sokken in het eerstvolgende dorp aangeschaft zodat we ook in de slaapzak warme voeten hadden.

Leuk vanaf het eerste moment

Met de auto erheen rijden was al een avontuur op zich, maar verliep helemaal volgens plan. Bij aankomst bij Camping Eifel-Camp werden we direct opgevangen door de begeleiding, die zich allemaal een voor een kwamen voorstellen. Er waren door Estivant diverse ‘leeftijd’ velden op de camping gecreëerd, zodat er leeftijdgenootjes van de kinderen op hetzelfde veld aanwezig waren. Dat sloeg heel goed aan, ze hadden alle drie gelijk contact.

Fan van de begeleiding

Het was zo leuk al die activiteiten die werden georganiseerd voor de kinderen. De begeleiders waren zo actief en zo leuk met alle kinderen. De meiden waren ( en zijn nu nog steeds) groot fan van de begeleiding en deden aan alles mee. Zelfs mijn jongste, die best een handenbindertje is. Ik heb de hele vakantie echt geen kind aan hem gehad. Hij was altijd aan het spelen met de andere kinderen, had de grootste pret met waterpistooltjes en hij was niet uit de zandbank weg te slaan. Zat hij niet in de zandbak, dan was hij onder begeleiding een andere activiteit aan het doen. Ik zag hem de hele dag niet bijna, zo was hij in de weer. De meiden hadden ook heel veel plezier.

Met de ouders klikte het ook

Het was erg fijn om met andere een-ouder gezinnen op te trekken. ‘S avonds gezellig met de andere ouders iets drinken bij de tent. Hulp werd onderling zonder te hoeven vragen over en weer geboden. Iedereen lette op elkaars kinderen zodat je met een gerust hart even op je gemak kon gaan douchen zonder iedereen mee in de douche te nemen of me druk te hoeven maken over de kids. Een mooi voorbeeld: De laatste nacht werd een van mijn dochters ziek, ze had alles onder gespuugd. Van haar pyama tot de slaapzak en ikzelf… alles zat onder. Daar zit je dan om 1 uur midden in de nacht met een ziek kind en 2 slapende kinderen. Iedereen stond meteen klaar om alles op te ruimen zodat ik met mijn dochter naar de douche kon. De begeleiding schoot ook meteen te hulp met schoon beddengoed en slaapzakken. Super dat Estivant campings echt helemaal ingericht zijn op een-ouder gezinnen. Op een gewone camping had ik niet geweten hoe dat had gemoeten.

We hebben aan alles meegedaan wat kon

Bij aankomst kregen we een formulier waarop we aan konden geven waar we aan mee wilden doen. We hebben alles aangevinkt en meegedaan, te beginnen met de gezellige kennismakingsavond. De meiden hebben mogen paardrijden; ze hebben aan een dropping meegedaan wat best een beetje griezelig/spookachtig werd gevonden door de mist op bomen en ze dachten zelfs een zwijn te hebben gezien. Abseilen aan een kabel in een soort harnas tussen bomen was ook super spannend en daarna heerlijk rozig de dag afsluiten bij het kampvuur.

 

‘Super gehad. Leukste vakantie ooit! ‘ Kristel, Elif, Sibel en Cem

 

Avondje uit zonder kinderen

De 3e avond was ‘pizza avond’ voor de oudere kinderen en voor de jongere kinderen waren er pannenkoeken die ze mochten versieren. Aan de ouders was ook gedacht. Wij werden met een taxi opgehaald en gingen dezelfde avond gezellig uit eten. De begeleiding zorgde ervoor dat de kinderen in bed gelegd werden. Ik had er eerst een hard hoofd in dat dit goed zou gaan met mijn zoontje, maar het team voelde na 3 dagen allemaal zo vertrouwd dat hij hier zonder problemen in mee ging. Hij vond het zelfs wel stoer dat hij zonder mama naar bed ging. De tent was trouwens lekker ruim en knus met viertjes in de slaaptent (we hadden de scheidingswand eruit geritst, vonden we gezelliger).

Ik had zelf ook echt vakantie

Doordat de kinderen zo uitstekend werden begeleid, was het zelfs mogelijk om een dagje met een andere moeder naar Luxemburg te gaan. Ik had dan zelf ook echt het idee dat ik op vakantie was. Heerlijk de tijd gehad om een boekje te lezen.

Mama, gaan we volgend jaar weer?

We hebben met zijn allen GENOTEN!. Ze hebben het er nog iedere dag over. De meiden hebben nog steeds contact met de andere kinderen via Instagram. En dan Robin……… een van de begeleiders, die is ook nog lang niet vergeten. Mijn dochters zijn zijn grootste fans, vooral na een hilarische act op de Bonte Avond.

Deze vakantie vond plaats in de zomer van 2019.

Preferred partners
anvr anbi