"Een geweldige ervaring voor mijn kind en mijzelf"
Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:
Spijkenisse

Linda en haar dochtertje

Een midweekje vakantie zou Linda en haar dochtertje van 11 wel eens goed kunnen doen. Door allerlei tegenslag en drukte op uiteenlopend terrein was er vaak weinig gelegenheid voor ontspanning en om nader tot elkaar te komen. Inderdaad bleek de midweek in het Koos Konijnhuis op Roompot vakantiepark Hunzedal die Reis met je Hart hen kon aanbieden een schot in de roos.

Ondernemend stel

Linda: “We hebben het echt geweldig gehad. Het was een aardig eindje rijden, maar we hebben heel veel gezien. Mijn dochtertje vond niet alleen het vakantiepark leuk, maar nog liever ging ze met mij in de auto op pad om de omgeving te verkennen. Ze stelde uit zich zelf al dingen voor die leuk waren om naar toe te gaan, zoals het museumdorp Orvelte.”

Bij het huisje

“Het vakantiehuisje ziet er apart uit en heeft een grote eigen tuin aan een watertje. Bij aankomst waren de bedden al opgemaakt en we kregen cadeaubonnen. Die waren voor activiteiten op het park en voor lekkere afhaalgerechten. Op de dag van aankomst hebben we snacks en patat afgehaald en halverwege de vakantie pizza’ s. Maar ik heb ook een keer zelf pannenkoeken gebakken en een warme maaltijd klaargemaakt. Het huisje heeft een goede keuken en is voor de rest ook van alle gemakken voorzien.”

Genoeg te beleven

“Het leukste op het vakantiepark vond mijn dochtertje het zwemmen in het grote zwembad, en het zandstrandje bij het meer. Alleen het klimrek op het eilandje durfde ze niet goed aan. Verder is er allerlei animatie voor kinderen maar daar gaf mijn dochtertje niet zo om. Ze vind het leuker om zelf te spelen in bijvoorbeeld de speeltuin, of om een uitstapje te maken.”

Naar de Hunebedden en Orvelte

“Wanneer je in Drenthe bent dan ga je natuurlijk de hunebedden bekijken. Er is zelfs een hunebedden museum en dat hebben we uitgebreid bezocht. Mijn dochter kwam zelf op het idee om naar het museumdorp Orvelte te gaan. Dit dorp bestaat al zo’ n duizend jaar. Het is nu een groot openluchtmuseum met allerlei authentieke boerderijen, werkplaatsen en kleine winkeltjes. In de buurt van Orvelte zijn we ook nog in een soort museumpje geweest dat mijn dochter had uitgezocht. Hier was een verzameling van allerlei voorwerpen die piepklein waren in hun soort.”

 

"Dit is heel goed voor je ontspanning en voor de band met je kind.” Linda

 

Tijd en aandacht voor elkaar

“Het fijnste van deze vakantie was dat we nu eens veel tijd hadden om elkaar de aandacht te geven en nader tot elkaar te komen. Het is heel goed voor je ontspanning en voor de band met je kind. Ik zou dit zeker nog een keer over willen doen.”

Deze vakantie werd mogelijk gemaakt dankzij de Koos Konijn Foundation.

Deze vakantie vond plaats in de nazomer van 2020.

Preferred partners
anvr anbi