"We hebben het enorm naar onze zin gehad"
Deze reis is mede mogelijk gemaakt door: , en
Zwijndrecht

Linda en haar kinderen

Linda had niet verwacht dat ze ooit nog op vakantie naar het buitenland zou gaan. Geen tijd, geen geld en ook niet de juiste reisdocumenten in huis. Toen ze vrijwel last-minute via Reis met je Hart naar Macedonië kon, werd het nog een heel geregel om op tijd paspoorten klaar te hebben. Dat lukte en mede dankzij TUI kon Linda met haar twee grotere kinderen op reis naar het meer van Ohrid in Macedonië.

Met het vliegtuig!

“De reis begon met een taxirit naar Schiphol. Er was voor ons een taxi besteld en die kwam netjes op tijd voorrijden. Mijn zoon en ik zelf hadden lang geleden 1 keer gevlogen, maar mijn dochter nog nooit. Die vond het behoorlijk spannend.”

Leuk appartement

“Na een voorspoedige vlucht kwamen we aan in het appartementengebouw Mite, 1 kilometer van het oude centrum van Ohrid. Het appartement is keurig schoon en leuk ingericht, en buiten heb je zitjes in een mooie tuin. Ons verblijf was inclusief ontbijt en daar werd iedere dag iets speciaals van gemaakt. De eigenaars bakten dan zelf dan een lekker streekgerecht en serveerden dat erbij. Het waren hele aardige mensen.”

De nabije omgeving

“Vanaf het appartement liep je zo naar het strand. Vanwege het mooie weer hebben mijn kinderen lekker kunnen zwemmen. Maar we hebben ook de omgeving uitgebreid verkend. Een busritje kostte omgerekend maar 80 eurocent. Gewoon betalen bij de chauffeur. De munteenheid is hier de Denar, dus je moet nog ouderwets geld wisselen bij de bank. Alles is betaalbaar en we zijn iedere avond gezellig uit eten geweest. Dat kon al in een leuk restaurantje twee huizen verderop.”

“Ze zijn hier aardig ingesteld op toeristen, maar massatoerisme is er niet. Een ander leuk plaatsje in de buurt is Stuga. Dat is via een soort kanaal verbonden met het meer. Aan allebei de kanten van het kanaal zijn leuke winkeltjes en terrassen, en in het kanaal kun je zelfs zwemmen. De bevolking is overal erg vriendelijk en de mensen doen echt hun best om het je naar de zin te maken.”

 

"we zijn lekker uitgerust en een mooie herinnering rijker” Linda

 

Naar Skopje

“We zijn ook een dag naar Skopje geweest. In deze historische stad stonden veel oude gebouwen in de steigers. Mooi was ook de grote fontein en een soort middeleeuws schip, waarin je lekker kon eten. Je ziet hier en daar wel armoede, maar in andere landen is dat vaak veel erger.”

Lekkere vakantie

“We hebben het echt heel leuk gehad en zijn lekker uitgerust weer naar huis gegaan. Inmiddels zit ik weer in mijn normale leven, maar ik kijk met veel plezier op deze vakantie terug.”

Deze reis werd mogelijk gemaakt dankzij TUI en Connexxion.

Deze vakantie vond plaats in zomer 2018.

Preferred partners
anvr anbi