"Echt tussen de koeien op het platteland"
Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:
Heerhugowaard

Linda met haar gezin

Het gezin van Linda krijgt ondervindt al jarenlang allerlei tegenslag op verschillende terreinen en was al 20 jaar niet meer op vakantie geweest. Dankzij Droste’ s herberg in Twente konden ze er eindelijk een midweek tussenuit. Vanuit de bewoonde wereld belandden ze echt midden in de “countryside”.

Droste’ s herberg

Linda: “Droste’ s herberg bestaat eigenlijk uit meerdere locaties. Er is een soort hoofdvestiging met zo’n 20 kamers waar je ook uitgebreid kunt eten. In de omgeving hebben ze “boerenlodges” die in echte boerderijen zijn ingebouwd. Zelf zaten wij in zo’ n boerenlodge, vlakbij de grens met Duitsland.”

De boerenlodge

“Het zijn moderne appartementen die bijvoorbeeld in een originele stal zijn opgebouwd. Binnen is alles van onze tijd, zonder dat het echt heel luxe is. Bij ons was er op de benedenverdieping een open haar op gas. Mijn man vond dat heel leuk en het gaf ook veel gezelligheid. Alleen moest je hem zachtjes laten branden, want anders werden de slaapkamers op de bovenverdieping te warm en de warmte gaat natuurlijk omhoog.”

Op het platteland

“In de ochtend, vlak nadat we waren opgestaan, kwamen de koeien al nieuwsgierig bij ons kijken. Je zat hier echt helemaal op het platteland. Het is aan te raden om, als je ’s-Ochtends een ontbijtje wilt, dit bij boeking op te geven, want eenmaal bij aankomst lukt dat niet meer. Ook is er geen winkeltje op de boerderij. Toen we aankwamen zijn we dus gauw nog wat boodschappen gaan doen in een winkel verderop, want we hadden niet alles meegenomen.”

De omgeving

“We waren met onze eigen auto, dus konden we goed de omgeving verkennen. We zijn o.a. naar Almelo geweest en een dagje naar Nordhorn in Duitsland. Daar hebben we voor weinig geld gezellig kunnen winkelen, want bijvoorbeeld kleding is daar niet duur! En we hebben er een eenvoudig maar lekker hapje gegeten.”

 

''heel apart om na twintig jaar weer eens een vakantie te beleven.''

 

Goed weer

“Toen we van huis weggingen waren de weerberichten niet al te best, maar achteraf is het enorm meegevallen. Het was gewoon lekker weer. Alleen bij de boerderij zelf is voor grote kinderen zoals die van mij niet zoveel te beleven. Tijdens ons bezoek waren wij de enige gasten. Voor gezinnen met kleine kinderen is er meer te doen. Er is bijvoorbeeld een leuke speeltuin, maar mijn kinderen waren de leeftijd daarvoor te boven.”

Deze vakantie werd mogelijk gemaakt dankzij Droste’ s Herberg.

Deze vakantie vond plaats in de zomer van 2019

Preferred partners
anvr anbi