"Eindelijk vakantie. We waren er zó aan toe!"
Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:
Nieuwegein

Marion en haar zoon

Nadat ze lange tijd ziek was geweest is Marion nu genezen. Haar zoontje heeft een beperking waardoor hij niet goed tegen drukte kan. Van vakantie wilde het maar niet komen voor deze alleenstaande moeder en haar zoontje, dus was een midweek op vakantiepark Sallandshoeve zeer welkom. Ze kregen er ook nog eens prachtig weer bij!

naar Overijssel

Vakantiepark Sallandshoeve ligt in Overijssel, een eindje buiten Deventer. Maar hoe kom je daar zonder eigen vervoer? Marion: “gelukkig heeft mijn vader een auto en wilde hij ons graag brengen en ophalen. Ik was al een tijd niet meer weggeweest en vooral mijn zoon vond het allemaal best spannend worden naarmate het vertrek naderde”.

Leuke safaritent

“We werden vriendelijk ontvangen op het park. Voor ons stond een hele leuke safaritent klaar. Een echte “glamping” tent, dus extra stevig en alles zat er in, zoals echte bedden, een keuken, een douche en een toilet. Er zat geen vaste deur in zoals thuis en dat vond mijn zoontje aanvankelijk best een beetje eng. Direct voor onze tent was een zwemvijver en iets verderop had je er nog een.

Rustig vermaak

“Mijn zoontje kan vanwege zijn beperking niet tegen drukte en veel prikkels, dus lawaaierige en drukke activiteiten zoals bowlen hebben we gemeden. In de zwemvijver was net een pontje gemaakt waarmee je jezelf met behulp van een touw over het water naar een eilandje kon trekken. Dat vond mijn zoontje prachtig. Vanaf het eilandje kon je via een soort touwbrug weer verder naar de overkant. Favoriet was echter het zwembad. Daar is hij vanwege het mooie weer wel drie keer per dag in geweest.“

Naar Deventer

“Met de buurtbus zijn we naar Deventer geweest om de stad te verkennen. Ook dat was spannend, want we wisten totaal niet waar we zaten en uit moesten stappen, maar het kwam allemaal goed. We hebben lekker rondgekeken in het historische centrum en op een terrasje gezeten. We zijn ook de kerk in geweest, maar helaas mocht je daar geen foto’ s maken.”

 

"Het was heerlijk voor mijzelf en mijn kind, genoeg te doen maar niet te druk." Marion

 

Mooie omgeving

“Vakantiepark Sallandshoeve ligt aan de voet van de Sallandse Heuvelrug en het is daar heel mooi. Jammer genoeg kon ik niet bijvoorbeeld gaan fietsen met mijn zoontje achterop, want dat is voor hem te druk en ervaart hij als onprettig.”

Behulpzaam personeel

“Fantastisch was de behulpzaamheid van het personeel van de Sallandshoeve met betrekking tot de beperking van mijn zoon. Zo mochten we van de voucher voor de bowlingbaan ook midgetgolfen in plaats van bowlen. Voor mijn zoon is midgetgolfen een veel geschiktere activiteit. Ook planden zij de tijd zó in dat er op het moment dat wij aan de beurt waren bijna niemand op de baan was.”

Deze vakantie werd mede mogelijk gemaakt door de Sallndshoeve.

Deze vakantie vond plaats in de voorzomer van 2019.

Preferred partners
anvr anbi