"“Blij dat wij dit nog op deze manier hebben meegemaakt”"
Deze reis is mede mogelijk gemaakt door: en
Zwanenburg

Mariska met haar gezin

Mariska was al jaren niet meer op vakantie geweest en haar kinderen van vijf en zes nog nooit. De gezondheid van haar man gaat langzaam achteruit, maar tijdens hun verblijf in het Koos Konijnhuis in Weerterbergen had hij een goede week. Mariska was dan ook heel blij dat ze deze vakantie met het hele gezin zo kon meemaken. NS International zorgde voor het vervoer per trein. Het werd een zonnige week vol nieuwe ervaringen, (water)pret en mooie herinneringen.

Treinreis was uitje op zich

Mariska: “De kinderen vonden het geweldig om met de trein te gaan en vermaakten zich onderweg prima. Van de conducteur kregen ze een spelletje cadeau. Dat was een vel met stickers en papier en als ze door het raam iets zagen waarvan een plaatje op het stickervel zat, bijvoorbeeld een windmolen, dan moesten ze dat opplakken.”

Prettige ontvangst

“Bij aankomst werden we bij de receptie vriendelijk ontvangen. We kregen hier o.a. de cadeaubonnen voor een aantal activiteiten op het park, welke op een na zijn opgemaakt. Het Koos Konijnhuis stond er keurig schoon bij en de bedden waren al opgemaakt. De kinderen vonden de beschildering met afbeeldingen van Koos Konijn heel leuk.”

Smaak te pakken

“We hadden al snel een leuk soort dagritme te pakken. Na het ontbijt in ons huisje liepen we naar een plein op het vakantiepark, waar om tien uur ’s-ochtends de kinderen konden dansen met Koos Konijn. Vervolgens door naar de Knutselclub, dan naar het zwembad en aan het einde van de dag de minidisco. Vervelen was er voor de kinderen niet bij.”

Met waterfiets het bos in

“Tussen alle bezigheden door gingen we van onze cadeaubonnen nog meer leuke dingen doen, bijvoorbeeld bowlen, midgetgolfen of fietsen huren. Ook waterfietsen hebben we gedaan en dat was soms best spannend. Op een gegeven moment raakten we uit de koers en zaten we vast in het bos langs de waterkant! Alleen het 6-d theater hebben we gemist, omdat dat net dicht ging toen we aankwamen.”

 

“Dit is voor ons een dierbare en blijvende herinnering.”   Mariska

 

Omgeving verkennen.

“Op de huurfietsen hebben we een mooie tocht gemaakt door de bossen. Verder zijn we naar Weert gefietst, dat maar een paar kilometer verderop ligt en leuk is om rond te kijken. Tegenover het vakantiepark was een soort kinderboerderij met een speeltuin. Hier zijn we een paar keer naar toe geweest.”

Lekker eten

“We konden in het huisje zelf maaltijden klaarmaken, maar we hadden ook cadeaubonnen voor snacks en een gourmetpakket. Dat laatste was zo groot dat we er twee dagen van hebben gegeten.”

Mooie herinneringen

Bij ons vertrek kregen de kinderen een tasje cadeau met daarin o.a. een memoryspel, wat snoep en een Koos Konijnknuffel. Die ligt nog iedere nacht bij mijn dochter in bed. Op school raakte mijn dochter maar niet uitgepraat over de vakantie. De juf moest haar op een gegeven moment echt onderbreken om verder te kunnen met de les. We waren met zijn allen echt weer opgeladen. En het mooiste is natuurlijk, dat we een vakantieherinnering met ons hele gezin hebben, waar ook mijn man ondanks zijn teruglopende gezondheid bewust van heeft genoten.”

Deze vakantie werd mogelijk gemaakt dankzij de Koos Konijnfoundation en NS International.

Deze vakantie vond plaats in het voorjaar van 2019.

Preferred partners
anvr anbi