"Supervakantie, alles perfect geregeld. We hadden dit zo hard nodig"
Deze reis is mede mogelijk gemaakt door: en
Rotterdam

Mickel en zijn zoon

Het zat Mike niet echt mee de afgelopen jaren. Fysieke problemen, geen goed onderdak, ziekte van anderen binnen zijn eigen kring en nog meer narigheid. Hij was er, na zoveel te hebben meegemaakt, hard aan toe om eens samen met zijn zoon op vakantie te kunnen. Die woont normaal gesproken bij zijn ernstig zieke moeder. Dankzij Estivant kon Reis met je Hart een piekfijne vakantie voor hun regelen, namelijk naar Viareggio in het zonnige Italië!

Vliegreis belevenis op zich

Voor het eerst sinds twintig jaar stapte Mike weer eens in een vliegtuig. Vóór die tijd had hij ook nog maar 1 keer gevlogen. Mike: “dat was na zo veel tijd natuurlijk heel leuk om weer eens mee te maken. De vlucht ging van Amsterdam naar Pisa, waar we in de avond netjes op tijd aankwamen. Met een busje van Estivant zijn we van het vliegveld naar de camping bij Viareggio gebracht. Het liep allemaal op rolletjes.”

Tent is top

“Voor ons stond een grote en luxe ingerichte tent klaar. Er stonden echte bedden in en je kunt er prima koken op vier gaspitten. Overdag werd het door het mooie weer natuurlijk wel warm in de tent, maar dat mocht de pret niet drukken. We hadden al snel contact met andere gasten van Estivant, ook mijn zoon. De medewerkers van Estivant waren heel vriendelijk en deden er alles aan om het je naar de zin te maken.”

Veel leuke activiteiten

“De camping ligt niet direct aan het strand en even buiten Viareggio, maar het is er heel gezellig en er is altijd wat leuks te beleven. Estivant organiseert deze vakanties speciaal voor alleenstaande ouders met kinderen. Terwijl de ouders samen iets kunnen doen, bijvoorbeeld uit eten, wordt voor de kinderen een feestje of een apart etentje geregeld met pannenkoeken of pizza’ s. Andere dingen zijn weer gezamenlijk, bijvoorbeeld het bezoeken van een mooie stad in de buurt of naar een waterpretpark. We hadden wat zakgeld meegekregen en hebben aan heel veel dingen meegedaan”

Naar Lucca en Pisa.

“Een hoogtepunt vormde een bezoek aan deze steden. Wat een pracht! Lucca bestaat uit prachtige historische gebouwen, kerken en pleintjes van honderden jaren oud. We zijn ook om de hele stad heenlopen bovenop een hoge en brede stadsmuur. In Pisa gingen we natuurlijk kijken hoe scheef die toren nu precies staat. Je mag de toren tegenwoordig niet meer op, maar bijzonder om te zien is het natuurlijk wel, inclusief de kerkgebouwen die erbij horen.”

 

“We keken er hard naar uit, alleen al de voorpret was geweldig” -Mike

 

Week vloog voorbij

“Met de reis meegeteld waren het zelfs acht dagen, maar die waren zó voorbij. Er was ook zoveel leuks te doen en het was supergezellig! Ook de terugreis verliep weer prima.”

Deze reis werd mogelijk gemaakt dankzij Estivant en Transavia

Deze vakantie vond plaats in de zomer van 2019.

Preferred partners
anvr anbi