"Blij terug van gezellige en interessante stedentrip"
Deze reis is mede mogelijk gemaakt door: en
Zandvoort

Mohammed

Mohammed arriveerde twee jaar geleden met zijn vrouw en twee kleine kinderen in Nederland, op de vlucht voor het oorlogsgeweld in Syrië. Kortom veel stress, maar inmiddels spreekt hij al een aardig mondje Nederlands en heeft (deels betaald) vrijwilligerswerk. Mohammed heeft veel belangstelling voor cultuur. Hij wilde graag eens wat meer van zijn nieuwe land zien dan alleen zijn werkplek, bijvoorbeeld een andere stad. Dankzij hotel IBIS Utrecht en Utrecht Marketing kon hij met zijn gezin de Domstad uitgebreid bezoeken en dat werd een groot succes.

Goed onder dak

Het hotel IBIS Utrecht is vanaf de snelweg gemakkelijk bereikbaar. Daar kon Mohammed zijn auto op het eigen parkeerterrein van het hotel goed kwijt, waarna de verkenning van de stad kon beginnen. “De twee hotelkamers die voor ons gereserveerd waren bevielen prima. Alles schoon, lekker douchen en slapen etcetera. Van hieruit konden wij zonder auto de stad in.”

Rondvaart bovenaan de buckettlist

Iets wat Mohammed al jaren in Nederland wilde doen is een rondvaart maken. Utrecht Marketing had voor zijn gezin kaartjes geregeld bij rederij Schuttevaer. Mohammed: “We voeren door een aantal oude grachten van Utrecht. De oude historische grachtenhuizen waren prachtig en ook de Domtoren kon je goed zien. Aan boord kreeg je via de speakers uitleg over wat er allemaal was te zien.”

Lekker uit eten

Een beetje stedentrip is natuurlijk niet compleet zonder een lekker etentje. “In de hotelkamers had je geen koelkast voor eten of drinken, dus zijn we gezellig uit eten geweest. Langs de oude grachten zitten veel restaurantjes. We hebben heerlijk genoten in een goed Turks restaurant.”

Spoorwegmuseum

Dit iconische museum moet je als je in Utrecht komt natuurlijk bezoeken, en al helemaal als je met kinderen komt. Na een nachtje lekker geslapen te hebben in het IBIS Hotel lagen voor Mohammed en zijn gezin de toegangskaartjes al klaar. “We zijn er bijna de hele dag geweest. We hebben heel wat foto’ s gemaakt van de blinkend gepoetste historische treinen en locomotieven. Maar ook de show in het theater vonden we enorm leuk. Tussen alle bezigheden door hebben we nog lekker ijsjes gegeten.”

 

"Het was een fijne nadere kennismaking met Nederland" Mohammed.

 

 

 

Verrijkend

“Dit weekendje weg heeft ons eens een ander stukje Nederland leren kennen. Andere stad, veel historie en gezelligheid. We kwamen blij en enthousiast weer thuis. Het heeft ons echt goed gedaan.”

Deze stedentrip werd mogelijk gemaakt dankzij IBIS Hotels en Utrecht Marketing.

Deze stedentrip vond plaats in de zomer van 2018.

.

Preferred partners
anvr anbi