"Dit kwam echt als een welkome verrassing"
Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:
Amsterdam

Monita

Monita woont en werkt in Amsterdam als part-time verpleegkundige, maar heeft amper de tijd en het geld om eens ouderwets een avondje uit te gaan. Reis met je Hart maakte dit mogelijk voor haar. Voorzien van twee kaartjes voor de Ladies Night filmavond in Theater Tuschinski en wat zakgeld kon ze samen met één van haar beste vriendinnen weer eens genieten in het centrum van haar eigen stad.

Verrassing

Monita: “Toen ik gebeld werd door Reis met je Hart was ik aangenaam verrast. Ik wist namelijk niet dat ik genomineerd was en kreeg gelijk de mogelijkheid om een leuk uitstapje te maken. Ik mocht ook iemand meenemen. Nu heb ik drie hele goede vriendinnen en we zijn regelmatig met z’n vieren samen. Het was dus best moeilijk om te beslissen met wie ik dan zou gaan.”

Eerst gezellig winkelen

“Aan winkelen was ik al lange tijd niet meer toegekomen. Eerst ging ik met mijn vriendin, met enige voorzichtigheid vanwege het coronavirus, de Kalverstraat in. Ondanks alle maatregelen is een besmetting helaas nooit helemaal uit te sluiten, ook op andere plaatsen niet, maar we wilden ons uitje door dit besef niet laten bederven.”

Geurtjes en make-up

“Vooral het bezoek aan de parfumerie van Douglas was leuk. We hebben er allerlei luchtjes uitgeprobeerd en mochten kennis maken met wat er allemaal nieuw is op het gebied van parfum en make-up. Nadat we een heel lekker geurtje hadden gekocht, zijn we doorgegaan naar de volgende bestemming: restaurant La Place.”

Eten bij La Place

“Restaurant La Place in de Kalverstraat zit er nog altijd en het is heel mooi onderhouden. Er zijn meerdere vertrekken waar je kunt zitten, en vooral wanneer je helemaal naar boven gaat kom je in een prachtig ingerichte ruimte. Ze hebben goede corona maatregelen genomen, het is er schoon en het eten is lekker. Na ons bezoek aan La Place werd het tijd om naar Tuschinski te gaan.”

 

"zo fijn om alles even te vergeten en lekker weg te dromen'' Monita

 

Ladies Night

“Bij Tuschinski werden we heel leuk ontvangen. Bij binnenkomst stond er al iemand klaar met een drankje en konden we plaats nemen aan één van de tafeltjes. Daarna gingen we richting de nieuwe grote zaal voor de film. Echt een luxe bioscoopzaal, met grote rode fauteuils, lounge stoelen, 2-zits bankjes etcetera, met kleine tafeltjes ertussen. Hierop stonden de cocktails en de goodie-bags met versnaperingen al klaar. Ook hier waren goede maatregelen genomen tegen corona, want er zaten maar zo’ n 40 personen in de zaal op ruime afstand van elkaar. Toch was de sfeer heel gezellig.”

Hilarische film

“We hebben gekeken naar Casanova’s met o.a. Jim Bakkum en Lieke van Lexmond. Een echte feel-good film, eenvoudig te volgen en heerlijk om even bij weg te dromen en alles te vergeten. We hebben enorm gelachen, ook door opmerkingen die we soms opvingen van andere gasten. Zo’ n avondje konden we goed gebruiken, want in ons werk zien we dagelijks de nodige ellende zoals nu met corona. Dit uitje kwam echt “out of the blue” als een welkome verrassing.”

Dit uitje werd mede mogelijk gemaakt dankzij Pathé

Dit uitje vond plaats in het najaar van 2020.

Preferred partners
anvr anbi