"De week vloog voorbij, we hebben er zo van genoten!"
Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:
Rotterdam

Pieternella & Lorenzo

Een vakantie zat er al een aantal jaren voor Pieternella niet in. Dat is ook niet eenvoudig te organiseren als je zelf afhankelijk bent van een scootmobiel en niet de financiële middelen hebt om een vakantie te betalen. Stichting House of Hope gunde haar deze vakantie en deed de aanmelding bij Stichting Reis met je Hart. Vervolgens zorgde het Catalaans Verkeersbureau ervoor dat zij samen met haar kleinzoon Lorenzo onbezorgd kon gaan genieten van een heerlijk weekje in Catalonië.

Aankomst

Eind oktober was het zover. Samen op reis en de scootmobiel moest natuurlijk ook mee. Het was allemaal best spannend. De vlucht vonden ze erg fijn en rond 17:30 kwamen ze aan op het Josep Tarradelles Airport in Barcelona. Daarna werden ze met een busje naar het Hotel Ilunion Almirante gebracht.
Pieternella: "de kamers in het hotel waren echt fantastisch!"

Programma

Pieternella:"De eerste dag mochten We zelf Barcelona ontdekken. Het was heerlijk weer dus wij zijn lekker de stad in gegaan en we hebben erg van de omgeving genoten. De tweede dag kregen we een tour van 2,5 uur in de Gotische wijk. We kregen veel te zien van de oude wijken in Barcelona. Nadat de tour voorbij was konden we zelf weer ons eigen ding gaan doen. Op woensdag werden we door een taxi naar de Montsacopa Vulkaan gebracht. Hier konden we genieten van de prachtige omgeving met het mooie weer erbij. Hierna werden we door de taxi naar het restaurant La Cuina del Mercat d'Olot om te lunchen. Nadat we heerlijk geluncht hebben gingen we de Museum of Saints bezoeken. Na deze leuke dag werden we overgeplaatst naar het Hotel La Perla in Girona Costa Brava."

Op de boerderij

Op donderdag gingen we de Mas La Coromina bezoeken. Op deze boerderij heeft een oude boer een mooi verhaal aan ons verteld. Ondanks het feit dat hij 500 koeien heeft kan hij gewoon op zijn krukken doorwerken! Na deze leuke bezoek werden we afgezet bij het plaatsje Hostalets d’en Bas hier konden we weer ons eigen ding doen en de plaats ontdekken. Bij het restaurant Restaurant l’Hostalet mochten we weer lekker lunchen.

Santa Pau

Later op de dag werden we naar een historisch plaatsje Santa Pau gebracht. De huizen van de straten waren erg mooi en ik kon makkelijk van A naar B met de scootmobiel! Rond 18:00 werden we naar onze nieuwe Hotel La Perla gebracht waar we ook lekker mochten dineren. Vrijdag en Zaterdag konden we lekker genieten van het mooie weer en zijn we naar het strand geweest. Zondag moesten we helaas weer naar huis gaan.

 

‘We kwamen heerlijk ontspannen weer thuis’- Pieternella

 

Voor herhaling vatbaar

Wij hebben zo erg genoten van deze vakantie! De omgeving was zo mooi. We hebben wel een paar keer regen gehad maar ondanks dat was het weer heerlijk. De week vloog zo voorbij! Dit was zeker voor herhaling vatbaar! We werden goed begeleid en de toeren waren heel erg interessant. Het leukste van de vakantie vond ik dat mijn kleinzoon Lorenzo iets te overtuigd in het koude zwembad sprong! Ook werd hij vaak in het Spaans aangesproken door zijn uiterlijk. We zijn weer lekker ontspannen naar huis gegaan.

Deze vakantie werd mogelijk gemaakt dankzij het Catalaans Verkeersbureau

Deze vakantie vond plaats in het najaar van 2019

Preferred partners
anvr anbi