"Heerlijk actief bezig geweest, veel gezellige avonden en toch helemaal uitgerust!"

Patricia

Acht jaar geleden ging Patricia voor het laatst op vakantie. Sindsdien is bijna al haar tijd en energie uitgegaan naar haar zoontje Elijah van nu zes jaar, die niet naar school kan maar naar een speciale dagopvang moet. Patricia is een 28-jarige alleenstaande moeder. Om te werken vond ze een stageplek op een juridische afdeling en dat bracht haar op een idee: ze gaat rechten studeren! Tijd dus voor een broodnodige vakantie, om even uit de sores te zijn en om kracht op te doen voor de tijd die nog komen gaat. Ze wilde heel graag naar de Algarve in Portugal en dankzij Sunweb is dat gelukt!

Avondvlucht naar de Algarve

Kort voor vertrek leek het er op dat Patricia in het vliegtuig niet naast haar meereizende vriendin Lisa zou komen te zitten. Eenmaal aan boord werd dit door bereidwilligheid van de passagiers en de bemanning alsnog geregeld en kon het luchtruim gekozen worden richting Portugal. Laat in de avond arriveerde het duo in hotel Baia de Monte Gordo , een drie-sterren hotel vlakbij het strand.

Monte Gordo komt tot leven

De volgende ochtend na het ontbijt komt het leven in de badplaats Monte Gordo op gang. Het is nog voorseizoen en op het prachtige en lange strand worden de strandtenten opgebouwd en verschijnen kleurige parasols. De terrasjes en de winkels gaan open en de vakantiestemming zit er al snel in.

Lekker op pad

Zonder een kapitaal uit te hoeven geven valt er al het nodige te beleven in en buiten Monte Gordo. Uiteraard is er dat mooie strand, maar ook het dorp San Antonio een paar kilometer verderop is heel authentiek en je kunt er leuk winkelen. “Bijzonder is dat je vanuit dat dorp de pont kunt nemen naar het stadje Ayamonte en dan zit je zomaar in Spanje. En zo hebben we dus ook die leuke plaats te voet verkend. Er wordt hier in de omgeving ook veel gefietst. Doordat Monte Gordo tamelijk ver van sommige excursiedoelen afligt, waren excursies met bijvoorbeeld een boot wel duurder dan we hadden verwacht.”

Willems' tent is top

“De mooiste herinneringen bewaren we vooral aan het café/restaurant van de Nederlandse eigenaar Willem en zijn personeel in Monte Gordo. Wij ontdekten dit aan het begin van de vakantie en sindsdien waren wij er vaste klant: ’s-Morgens aan de koffie, ’s-Middags lunchen en ’s-Avonds aan het diner. We hebben zelfs een keer na sluitingstijd geborreld met Willem.”

 

Patricia: "Na een weekje helemaal er uit was het ook weer fantastich om mijn kind terug te zien"

 

Feest!

Twee keer per week was er bij Willem karaoke-avond en Patricia heeft daarbij zelf ook regelmatig de microfoon gegrepen en een optreden ten beste gegeven. Dat was zo’ n succes dat Willem speciaal voor hun een extra karaoke-avond heeft georganiseerd! Patricia en Lisa hadden ook leuk contact met andere (vaak wat oudere) gasten in hun vakantieplaats. Alleen voor jongeren die elke dag uit hun bol willen gaan is Monte Gordo misschien minder geschikt, want grote danceclubs vind je hier niet.

Mooie herinneringen, nieuwe contacten

Eenmaal thuis moest Patricia wel weer even wennen: “Het is natuurlijk weer terug in de dagelijkse routine, maar wat fijn om mijn kind weer terug te zien! Het was heerlijk om een tijdje in een andere omgeving te zijn en andere dingen te doen dan thuis. Aan de ene kant ben je moe door de activiteiten overdag en de gezellige avonden. Aan de andere kant ben ik mentaal helemaal uitgerust, en een aantal mooie herinneringen en contacten rijker. Eén van de serveersters van Willem’s restaurant komt mij in oktober thuis in Nederland opzoeken!”

De reis werd mogelijk gemaakt dankzij Sunweb

Deze vakantie heeft plaats gevonden in de zomer 2017. 

Preferred partners
anvr anbi