"Mede dankzij het weer werd het een zeer ontspannende ervaring"
Deze reis is mede mogelijk gemaakt door: , en
Hoofddorp

Peter en Renata

De vakantie van Peter en Renata stond in het teken van samen nieuwe ervaringen opdoen. Met de bus gingen zij naar Duitsland en verbleven een aantal dagen in Hotel 3 Könige in het prachtige Zwarte Woud. Reis met je Hart kon deze reis verzorgen dankzij Oad, Europeesche Verzekeringen en De J.C. Ruigrok Stichting.

Vakwerk

"Het hotel waar wij verbleven was een oud vakwerk huis met aangebouwd een modern gedeelte. Wij sliepen in het oude deel van de accommodatie. Het was er super schoon! Verder was het eten er eenvoudig maar heel smakelijk klaargemaakt. We kregen bijvoorbeeld een schnitzel en een andere avond stond er cordon bleu op het menu." vertelt Peter.

Prachtige excursies en uitstapjes

"De eerste dag gingen we naar Openluchtmuseum Vogtsbauernhof. Er staan daar verschillende typen grote oude boerderijen. Ze zijn ingericht met meubilair en oude werktuigen uit de 16e en 17e eeuw. Vroeger woonde men wel met 3 of 4 generaties in zo'n boerderij. Bijzonder was dat deze boerderijen oorspronkelijk ergens anders hadden gestaan. Ze zijn steen voor steen afgebroken en naar deze plek verplaatst"

Bloemeneiland Mainau

"We reden de 2e dag langs een prachtige route naar de Bodensee. We hebben het echt getroffen met het weer, de zon scheen volop en het was heerlijk warm. Via een lange voetgangersbrug kom je op een eiland in de Bodensee. Het subtropische bloemen- en planten paradijs Mainau. Het was er echt prachtig met al die kleuren!"

Schaffhausen

"Deze beroemde waterval in de Rijn hebben we door de mist helaas niet kunnen zien. Het was eventueel wel mogelijk geweest om met een bootje erheen te varen maar dat paste helaas niet in het programma."

 

"We wilden iets zien wat we nog nooit hadden gezien." Peter en Renata

 

Watervallen van Triberg

"We hebben ook nog de langste waterval van Duitsland bezocht. De buschauffeur bracht de groep tot halverwege dat was heel fijn want het was een hele klim. Voor de terugweg hadden we alle tijd om naar beneden te lopen en in het plaatsje Triberg wat souvenirs te kopen of op een terrasje iets te drinken. Het is een mooi plaatsje met veel vakwerkhuizen en op de markt staat het Rathaus dat beroemd is om z''n prachtige houtsnijwerk in de ridderzaal"

Verrassing

"Om bij thuiskomst een voucher te ontvangen om eten te kunnen bestellen maakte het compleet en wil ik jullie voor bedanken. We hebben ervan genoten."

Deze reis werd mogelijk gemaakt dankzij Oad, Europeesche Verzekeringen en De J.C. Ruigrok Stichting.

Deze vakantie vond plaats in het najaar van 2017.

Preferred partners
anvr anbi