"Bijzondere ervaring te midden van Engelse kerstsfeer"
Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:
Diemen

Rea en Joy

Rea, die herstellende is van een hersenoperatie, kreeg de kans om samen met haar dochter Joy een bijzondere ervaring op te doen: een lang weekend naar Londen. Tijdens hun verblijf was de stad helemaal in kerstsfeer gehuld! Deze stedentrip werd mogelijk dankzij de directie van Kistenfabriek De Boer in Zaandam. Via Reis met je Hart ging de stedentrip nu naar Rea en haar dochter.

Op naar Londen!

Maar hoe pak je zoiets nou aan? Rea moest thuis zelf inchecken voor de vlucht met Easy Jet vanaf Schiphol naar London Luton Airport. En van daaruit moest nog doorgereisd worden met trein en taxi om bij het hotel te komen, dat buiten het centrum van de stad ligt. Nadat Rea met hulp van Reis met je Hart zelf had ingechecked en van een reisadvies was voorzien, kwam ze zonder noemenswaardige problemen op haar bestemming aan.

Hotel ibis Styles Londen Croydon

Dit hotel vormde de thuisbasis van Rea en haar dochter Joy. Rea: “de ligging van het hotel was beter dan verwacht, want de voorstad Croydon is op zich ook al leuk, met o.a. een groot winkelcentrum een paar kilometer verderop. Daar zijn we de laatste dag naar toe geweest. Voor een bezoekje aan het oude centrum van Londen moet je natuurlijk wel met de trein en de taxi, en die zijn best prijzig. Bij de receptie van het hotel waren ze vriendelijk en behulpzaam, maar op straat helaas vaak niet, bijvoorbeeld als je iemand vroeg welke trein je moest nemen. Het eten in het hotel was lekker, alleen niet zo veel keus.”

Naar Londen centrum

“Het was echt een belevenis. We hebben met de metro rondgereisd en zo kwamen we o.a. bij de beroemde Tower Bridge en St. Paul’s Cathedral. Mooi om dit eens in het echt te zien! En dan natuurlijk het warenhuis Harrods, maar wat is alles hier duur! Niet alleen dit warenhuis, maar ook andere winkels of bijvoorbeeld musea zijn erg prijzig en we hebben dan ook niets gekocht. We hebben uiteraard wel genoten van een hapje en een drankje in het oude Londen, en gewoon van de sfeer.”

Winter Wonderland

“Dit is een leuke bezienswaardigheid in de kersttijd. We hebben er uitgebreid rondgekeken. Het is een soort kerstmarkt met houten huisjes en veel kunstsneeuw, mooie verlichting en ook een aantal attracties. Zelf wilde ik daar niet in, maar mijn dochter heeft wel een paar ritjes gemaakt.”

"Heel goed om eens wat anders te zien en te doen en even geen zorgen."  Rea

Leuke herinnering

“We zullen ons deze speciale belevenis zeker blijven herinneren. Het soms onverstaanbare Engels van de Londenaren, de prachtige feestverlichting enerzijds en soms grauwe buitenwijken anderzijds, de bijzondere sfeer maar ook de prijzen. In ieder geval was het fijn om even wat anders te zien en te doen en je hoofd vrij te kunnen maken van je dagelijkse zorgen.”

Deze reis werd mogelijk gemaakt dankzij de directie van Kistenfabriek De Boer.

 

Deze reis vond plaats in de kersttijd van 2018.

.

Preferred partners
anvr anbi