"Geweldige dagen waarin we zoveel moois hebben gezien."
Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:
Amsterdam

Rob en Toby

Rob en Toby maakten een stedentrip naar Berlijn. Met de bus vetrokken ze richting Duitsland, ontdekten de stad vol historie en genoten volop. Toby: “Het was gewoon een feestje”. Reis met je Hart kon deze reis verzorgen dankzij de Jong Intra.

Imponerend

“We hebben het geweldig gehad,” vertelt Toby. “Het was onvergetelijk. Alle bezienswaardigheden kwamen voorbij. Vreselijk imponerend. We waren maar met een kleine groep van 21 mensen en dat was een fijne club met elkaar. Iedereen was lief en behulpzaam. Er was echt saamhorigheid.”

Goede begeleiding

De groep werd begeleid door een chauffeur die hen vanaf Nederland naar Berlijn bracht. In Berlijn sloot er een gids aan die veel vertelde over de stad. Toby: “Het waren alle twee toppers. Een hele goede chauffeur en de gids wist zoveel over Berlijn. Rob en ik zijn allebei heel geïnteresseerd in geschiedenis dus daar genoten we heel erg van.”

Alle highlights gezien

Rob en Toby verbleven in Berlijn in een uitstekend hotel: “We verbleven op de negende verdieping en het was een hele ruime kamer. ’s Ochtends konden we genieten van een heerlijk ontbijt.” De groep maakten excursies naar verschillende plekken in Berlijn. “We hebben alle highlights gezien: Unter den linden, Kurfürstendamm, Charlottenburg en de laatste dag zijn we nog naar Potsdam geweest.”

Berlijnse muur

Toby was al eens in Berlijn geweest in de communistische tijd. “Heel speciaal om te zien hoe een stad veranderd is in die jaren. We zijn ook bij de Berlijnse muur geweest. Je kon zien waar de muur gestaan heeft en op de overblijfselen is nu graffiti gespoten. Heel mooi. Het is bijzonder om op die plek te zijn. Iets wat zo’n impact op het leven van mensen heeft gehad en dat, dat nu een kunstwerk geworden is.”

We waren er echt even uit. Dat voelt verrukkelijk.Rob en Toby

Een bevrijding

Rob: “We hebben echt het vakantiegevoel gehad. Het was leuk en gezellig, maar ook een bevrijding. Even ontspannen uit het dagelijkse bestaan. Na zoveel tijd weer een uitstapje dat is fantastisch. Je doet echt andere dingen dan normaal.”

Een feestje

Ook Toby kijkt met een goed gevoel terug: “We waren er echt even uit. Dat voelt verrukkelijk. Het was gewoon een feestje.”

Deze vakantie is mogelijk gemaakt dankzij de Jong Intra.

Deze vakantie heeft plaats gevonden in de lente 2017. 

Preferred partners
anvr anbi