"Het waren drie geweldige dagen"
Deze reis is mede mogelijk gemaakt door: , en
Haarlem

Robin en zijn gezin

Het was voor Robin, een echte ©Disney fan, al jaren een wens om met zijn gezin naar Disneyland Resort Paris te gaan. Voor hem niet iets dat je met drie kinderen zomaar doet. Het werd een unieke ervaring die zij niet snel zullen vergeten. Deze perfect georganiseerde busreis naar Parijs werd mogelijk gemaakt dankzij Pelikaan reizen, Europeesche verzekeringen, en De J.C. Ruigrok Stichting.

Naar Parijs

“We waren al vroeg opgestapt op Sloterdijk en kwamen rond een uur of vier aan bij het hotel dat in Serris even buiten Parijs lag. We kregen een appartement met twee slaapkamers, een keukentje en een badkamer met een ligbad. Dat hebben we thuis niet dus dat was extra fijn. Het hotel had een shuttle service naar het park waardoor je er binnen een paar minuten was. Dichtbij het hotel lag het grote Winkelcentrum Val d'Éurope. Daar kochten we wat eten en drinken voor overdag.”

Disney Village

“Om alvast in de sfeer te komen bezochten we de eerste dag ©Disney Village. Alles is daar in ©Disney sfeer. We keken onze ogen uit! De kinderen hadden een eigen budget gekregen om een souvenir te kopen dus die wilden vast kijken wat ze daarvan konden kopen. Die avond aten we er een pizza. Frankrijk is behoorlijk duur dus met ons budget ging het ook hard. We waren blij met het extra geld dat we hadden meegekregen."

Op het park

"Het ©Disney park zelf is ontzettend mooi. Ik ben zelf met ©Disney opgegroeid dus ik geniet echt van hoe het is ingericht en al die ©Disney figuren die rondlopen. Mijn middelste zoon vond Hyperspace Mountain geweldig! Deze attractie is gebaseerd op Star Wars. Je wordt in het donker afgeschoten en vliegt er van alles rond in de ruimte. Alsof je midden in een gevecht in de ruimte terecht gekomen bent."

Meer voor mannen

"De jongens vinden de studio's eigenlijk interessanter om te zien. De jongste zoon vond de filmset van Ratatouille echt een belevenis. Het is een 3-D attractie waarbij het lijkt of de ratten zo door de keuken lopen. Zelf vonden wij de stuntshow en de making off daarvan heel interessant om te zien."

"Het was groots en indrukwekkend" Robin

Jubileum parade

“Omdat het park dit jaar haar 25 jarig bestaan viert is de parade extra feestelijk. Wij zijn natuurlijk tot het einde gebleven. Als de lichten uitgaan wordt er op het kasteel van Doornroosje een projectie gegeven van alle ©Disney films. En natuurlijk is het vuurwerk aan het einde prachtig!”

Tovenaarsleerling

Wij hebben als aandenken de tovenaarsleerling gekocht. Die staat hier op de kast zodat we nog vaak aan deze drie heerlijke dagen terug kunnen denken. Zelf wil ik iedereen graag iedereen bedanken die dit voor ons mogelijk hebben gemaakt, en nog een speciaal bedankje voor Rien, de joviale buschauffeur die met zijn humor ons tijdens de rit heeft opgevrolijkt.

Dit uitje vond plaats in het najaar 2017.

Preferred partners
anvr anbi