"Supergaaf en ook leerzaam"
Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Ruïne van Brederode

Op 29 en 30 juni 2019 organiseerde de Ruïne van Brederode een groots middeleeuws festijn met echte ridders in harnassen, steekspelen, zwaardgevechten en een markt met o.a. oude ambachten. Zelf kon je bijvoorbeeld boogschieten en touwen maken. Het riddertoernooi werd opgedragen aan vrouwe Yolande de Lalaing, de laatste bewoonster van het kasteel. Dankzij De Ruïne van Brederode kon Reis met je Hart enkele gezinnen een geslaagd dagje uit dit middeleeuwse evenement aanbieden. Uiteraard kon ook de ruïne bezocht worden. Dat laatste kan overigens een aantal dagen per week gedurende het seizoen dat loopt van maart tot en met oktober.

Gerard

“Ik woon niet zo ver van de Ruïne van Brederode en kon daar gelukkig gewoon met de bus naar toe.
Ik had een plekje helemaal vooraan tijdens de riddershow. Echte ridders in harnassen die elkaar met
zwaarden te lijf gingen en elkaar van het paard stootten. Het leek wel een film! Vanwege de hitte moest de show wel wat worden ingekort.”

Mohammed

“Ik ben met mijn hele gezin geweest en vond het echt heel mooi. We zijn binnen in het kasteel geweest. Daar is een mooi buitenterras waar we gezellig hebben gegeten en met andere mensen hebben gepraat. De voorstelling met de ridders was ook heel mooi. We hadden een plekje in de schaduw van een paar grote tenten.”

Megan

“Jammer genoeg was mijn dochtertje ziek en konden we maar zo’ n 20 minuten blijven. Het evenement zag er heel leuk uit, al hebben we het riddertoernooi moeten missen.”

Marco

“Het was supergaaf. Ik zou met mijn moeder komen, maar zij kon niet omdat ze pas geopereerd was. Ik ben nu met mijn opa geweest. Hij doet zelf rondleidingen in een paar kastelen en hij vond dit natuurlijk heel interessant. We hebben naar de riddergevechten gekeken en zijn lange tijd binnen in de ruïne geweest. Hier was ook een vrouw in klederdracht die iemand uit de middeleeuwen speelde en een heel verhaal vertelde over zichzelf. We hebben uitgebreid gekeken bij de kraampjes waar je iets kon kopen of een oud ambacht kon bekijken. Alles was leuk en ook heel leerzaam.”

 

 'Het leek wel een film!' - Gerard

 

Dit geweldige dagje uit werd mogelijk gemaakt dankzij Ruïne van Brederode.

Deze vakantie vond plaats in het voorzomer van 2019.

Preferred partners
anvr anbi