"Eindelijk vakantie. We waren er zó aan toe!"
Deze reis is mede mogelijk gemaakt door: , en
Zwolle

Sharen en haar kinderen

Sharen verhuisde dit jaar met drie kinderen naar Nederland. Dat was natuurlijk een hele stap. Geen onderdak, weinig inkomen en de nodige stress. Het Leger des Heils zorgde voor onderdak en samen met nog een gezin delen zij een bescheiden woonruimte. Sharen was heel blij toen ze hoorde dat ze via Reis met je Hart een lang weekend naar een mooi vakantiehuis mocht: het Koos Konijnhuis op vakantiepark Roompot Hunzedal.

Last minute reis

Vanwege een annulering kwam het Koos Konijnhuis een lang weekend vrij. Sharen: ''het was echt een last-minute reis en op vrijdag moesten we razendsnel het nodige inpakken en regelen om weg te komen. Vervoer hadden we ook niet, maar gelukkig kregen we treinkaartjes van de NS. We zijn met het openbaar vervoer naar het vakantiepark gereisd.''

Koos Konijnhuis: attractie op zich

De kinderen vonden het prachtig. Een huis direct aan het water, met speeltoestellen zoals een glijbaan en schommels er aan vast gebouwd. Andere gasten op het park dachten soms dat ons huis een attractie was. Ook binnen konden de kinderen ongestoord hun gang gaan. Er was ruimte genoeg en op de bovenverdieping was een speelzolder. Die kwam goed van pas toen het begon te regenen: je hebt er een heel groot t.v.-scherm, netflix, een grote bank, een speelkeukentje en, tot grote vreugde van de kinderen, een playstation! Dat is iets wat ze altijd al graag wilden hebben.

Naar Borger

De zaterdag begon met mooi weer, dus besloten we om met zijn allen naar het plaatsje Borger te gaan dat vlakbij het park ligt. We gingen er broodjes kopen, maar er bleek een soort festival te zijn met allerlei kraampjes. Dat was enorm leuk, al werden we tot twee keer toe door een plensbui overvallen. Het heeft de pret niet mogen drukken.

Geen verveling ondanks de regen

Het was echt super. Er was zoveel te beleven op het park dat we tijd te kort kwamen en niet alles konden doen. Het waterfietsen en midgetgolfen hebben we vanwege de regen overgeslagen. Maar bowlen ging natuurlijk prima. Koos Konijn kwam op de bowlingbaan nog bij ons langs, pakte zelf ook een bowlingbal en gooide tot enthousiasme van mijn kinderen gelijk een strike. Mijn jongste zoon was gek op het zwembad met de grote glijbaan. Binnen konden de kinderen ook knutselen, en buiten was een kinderdisco en bingo, al viel dat door de regen ook een beetje in het water.

 

''Het was vooral voor mijn kinderen, maar ook voor mijzelf zo goed. Écht even eruit!'' Sharen

 

Lekker eten

Normaal kook ik alles zelf vers en dat kon ook prima in het huisje, maar we wilden ook een paar keer
lekker gemakkelijk eten. We hadden een cadeaukaart voor o.a. pizza’ s, ijsjes en patat en daar
hebben we uitgebreid van genoten. De pizza’ s waren zo groot dat we er twee dagen mee hebben
gedaan. De cadeaukaart was ook geldig voor veel binnen- en buitenactiviteiten op het park.

Echt even eruit

We waren er echt even uit. Mijn kinderen konden in het huisje lekker hun gang gaan zonder
voortdurend rekening te hoeven houden met andere bewoners. Lekker met de playstation bezig en ook hun eigen muziek aanzetten. En zelf kon ik eindelijk wat bijkomen van alle vermoeidheid van de laatste tijd. We gingen heel tevreden naar huis, het was geweldig!

Deze vakantie werd mogelijk gemaakt dankzij de Koos Konijnfoundation en NS International en Stichting het Hervormd Weeshuis Zwolle.

Deze vakantie vond plaats in de zomer van 2019.

Preferred partners
anvr anbi