"De estivant leiders waren echt heel aardig"
Deze reis is mede mogelijk gemaakt door: en
Amsterdam

Sheeba met drie kinderen

Alleenstaande ouder zijn, drie kinderen van 3 tot 10 jaar hebben en zonder vervoer zitten. Hoe kom je dan alsnog aan een toffe vakantie? Dan is een éénoudervakantie bij Estivant een uitkomst. Sheeba reisde met haar kinderen per trein naar de Estivant vestiging Rheezerveen in Overijssel. Deze vakantie werd mogelijk gemaakt dankzij Estivant en NS International.

De reis

“Ik was al heel lang niet meer op vakantie of met de trein geweest, dus ik vond het allemaal best spannend. Lukt het wel met de kinderen en alle bagage, en stap ik straks wel in de goede trein? Gelukkig verliep alles goed en netjes op tijd. Met het in zicht komen van station Hardenberg steeg de spanning weer, want nu moest ik nog op de camping zien te komen. Via de App had ik tijdens de reis al contact met Sander van Estivant, Hij heeft ons bij het station opgehaald en naar de camping gebracht. Dat was een fijne service.”

Voor het eerst kamperen

“Voor het eerst maakten wij kennis met kamperen en slapen in een tent, en dat is goed bevallen. Het was mooi weer en de tent was van alle gemakken voorzien zoals een goede keuken. Het koken ging prima!”

Uit eten

“Regelmatig organiseert Estivant Rheezerveen een etentje voor de alleenstaande ouders, terwijl de begeleiders op de kinderen passen en trakteren op een pannenkoekenfeest. Daar hebben wij ook aan meegedaan. Dat was heel gezellig en goed geregeld. Ook het pizza’ s eten was erg leuk en lekker.”

Animatie voor iedereen

“Zonder eigen vervoer kon je de omgeving niet gemakkelijk verkennen, maar er waren zoveel leuke dingen bij Estivant te beleven dat dat voor ons niet erg was. Mijn twee jongste kinderen van 3 en 5 deden mee aan het “estifunprogramma’ en de oudste van 10 aan het “estiventureprogramma.” De begeleiders deden hun uiterste best en de kinderen genoten volop. Zo was er volleybal op het strand, karaoke, kanovaren op het meer, palmboomklimmen waarbij je kind veilig aan een touw zit en nog veel meer.”

 

"We hadden nog helemaal geen zin om naar huis te gaan" -  Sheeba 

 

Echt vakantie

“Vanwege het mooie weer hebben we iedere dag gezwommen, zowel mijn kinderen als ik zelf. Er is ook een strand genaamd funbeach en daar speelde ’s-Avonds een keer een goede live band. De laatste avond kwamen alle gezinnen rond een kampvuur bij elkaar en voerde het Estivantpersoneel een show op. Ook Sander met wie ik de hele vakantie een goed contact had voerde een hele leuke act op. Daarna vertelde hij als afsluiting een verhaal over de sterren, de maan en afscheid nemen, een verhaal dat diverse mensen in tranen bracht. De volgende ochtend zette Sander ons weer netjes op het station af.”

Deze vakantie werd mogelijk gemaakt dankzij Estivant en NS International.

Deze vakantie vond plaats in de zomer van 2018.

Preferred partners
anvr anbi