"Ik dacht bij mezelf: ‘wat ben ik nu even gelukkig.’"
Deze reis is mede mogelijk gemaakt door: en
Barneveld

Sonja

Sonja vertrok naar Hellevoetsluis voor een heerlijke week aan zee in een vakantiehuis van Citta Romana. Sonja en haar drie kinderen hebben genoten: “Wat een mooie week hebben we gehad: prachtig weer, het strand dichtbij en een heerlijk huis met alle luxe.” Samen met Citta Romana en Connexxion kon Reis met je Hart deze vakantie verzorgen. Lees hier het reisverslag.

Aquasplash

Sonja bofte met het mooie weer, waardoor ze er de hele week regelmatig met haar kinderen op uit kon. “Met mijn jongste zoon ben ik heerlijk gaan wandelen op het strand om de mooiste schelpen te zoeken. In Hellevoetsluis zijn we naar de vesting geweest en hebben naar de boten gekeken. Het hoogtepunt was dat we met zijn allen naar Aquasplash zijn geweest. Daar konden ze klimmen en klauteren op het water. Ik stond op de steiger te genieten van mijn kinderen die zo’n lol en plezier hadden!”

Alle vrijheid

“Dankzij Citta Romana hadden we fietsen ter beschikking waardoor we in alle vrijheid van de omgeving konden genieten en ook praktische dingen konden doen. Zo konden we met zijn allen op de fiets naar de supermarkt om boodschappen te doen. “Er was ook nog ruimte voor een uitstapje,” vertelt Sonja. “We zijn naar Diergaarde Blijdorp geweest in Rotterdam. Van mijn ouders hadden we kaartjes gekregen en dankzij de hulp van twee mensen die ik ken via Facebook zijn we gebracht en gehaald. Ik had hun nog nooit gezien, maar ze hebben ons erg geholpen zodat we naar de dierentuin konden. Drinken, broodjes en wat snoep mee en heerlijk naar de dieren gekeken.”

De rust weer vinden

“Wat ik zelf het mooiste vind aan deze vakantie is dat ik de rust weer heb kunnen vinden. De eerste dag begon lastig omdat mijn oudste zoon, die een vorm van autisme heeft, moeite heeft met nieuwe situaties. Het duurde even voordat ik hem rustig kon krijgen, maar nadat hij gewend was kon hij ook genieten. Het blijft zwaar met drie zorg intensieve kinderen, maar het is op vakantie toch anders. De sfeer is meer ontspannen en ik hoef alleen aan leuke dingen te denken. Ik heb veel spelletjes met ze gedaan. Iets waar ik thuis de rust niet voor kan vinden. Ik heb de volledige aandacht aan mijn kinderen op een leuke en gezellige manier kunnen geven. Daar hebben zowel zij als ik ontzettend van genoten.”

Echt vakantie

Alle activiteiten gaven Sonja de mogelijkheid om lol te maken met haar kinderen. Zo konden ze samen onbezorgd leuke dingen doen: “Ik wil iedereen bedanken die gedoneerd heeft: zo hoefde ik mij geen zorgen te maken of er wel een ijsje gegeten kon worden of een keer een frietje. Want dat hoort toch ook bij vakantie? Ik heb ontzettend genoten. Het doet een mens echt goed, zeker als je het om wat voor reden ook niet gemakkelijk hebt.” De week heeft veel indruk op Sonja gemaakt. “Ik vond het ontzettend jammer dat we de laatste dag weer naar huis moesten, maar gelukkig hebben we mooie herinneringen kunnen maken waar we op terug kunnen kijken. Nu ik weer thuis ben, kijk ik naar de foto’s en zie ik mijn kinderen lachen. Daar haal ik zoveel energie uit.”

Nu ik weer thuis ben, kijk ik naar de foto’s en zie ik mijn kinderen lachen. Daar haal ik zoveel energie uit. Sonja

Nooit vergeten

“Als ik denk aan een bijzonder moment in de vakantie komt er een ding als eerste in mij op. Ik liep met mijn kinderen voor de eerste keer het strand op en we zagen het zand, het water, Aquasplash en we voelden de wind in ons gezicht. Ik keek naar de gezichten van mijn kinderen en zag ze echt lachen en genieten. Dat vergeet ik nooit meer. Ik dacht bij mezelf: ‘wat ben ik nu even gelukkig.’ Alle kleine en simpele momenten worden waardevol. Deze week is echt goed voor ons geweest.”

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door Citta Romana en Connexxion

Deze vakantie heeft plaats gevonden in de zomer 2016.

Preferred partners
anvr anbi