"Voor het eerst op vakantie…heerlijk om dat eens mee te maken!"
Deze reis is mede mogelijk gemaakt door: en
groningen

Stoyanka

Stoyanka kwam acht jaar geleden in haar eentje, na een roerig verleden en zonder haar kinderen, vanuit Bulgarije naar Nederland. Inmiddels gaat het een stuk beter. Ze spreekt behoorlijk Nederlands, heeft een baan met een bescheiden salaris en haar kinderen zijn sinds twee jaar ook hier. Op vakantie hebben zij echter nog nooit gekund. Het verblijf in Bed and Breakfast “De Vrijstaten” in natuurgebied De Weerribben bij Giethoorn was voor hun een heerlijke ervaring.

Midden in de natuur

De Bed and Breakfast ligt echt prachtig, maar wel afgelegen in de natuur en met het openbaar vervoer kun je er niet goed komen. Stoyanka heeft zelf geen auto, maar gelukkig was een kennis zo bereidwillig om haar te brengen en te halen. En eenmaal ter plaatse wil je natuurlijk ook wat kunnen zien van de omgeving. Daar hebben de vriendelijke eigenaren van De Vrijstaten vakkundig een mouw aan gepast!

B&B De Vrijstaten

“De Vrijstaten” is de officiële benaming van het grondgebied waar de Bed and Breakfast op uitkijkt. Stoyanka verbleef er in een prachtig ingericht appartement. “Via openslaande deuren met grote ramen keek je uit op de waterrijke natuur. In het appartement zat een complete keuken en we hadden voor ons hele verblijf boodschappen meegenomen zodat wij daar konden koken. Alles in het huis zag er heel mooi uit.”

Naar Giethoorn

Een niet te missen bezienswaardigheid in de buurt is uiteraard Giethoorn. “De eigenaren van de Bed and Breakfast waren heel vriendelijk en hebben ons een avond meegenomen naar Giethoorn. Daar kregen wij een rondvaart aangeboden van de eigenaresse die hiervoor een boot ter beschikking had gesteld. Ze hebben ons ook op o.a. patat en ijsjes getrakteerd. Het was echt een topavondje uit!”

Zwemmen

Prachtig weer, dus op naar het openluchtbad! “Dat lag echter een aardig eind van de Bed and Breakfast, dus ook hier hebben de eigenaars ons met de auto heengebracht. Echt super!”

 

"Hoe heerlijk is het om echt lekker uit te rusten en te genieten!" Stoyanka

 

Wandelen en Fietsen

Natuurgebied de Weerribben is enorm groot en behalve varen (en ’s-winters uitgebreid schaatsen!) kun je hier ook goed wandelen en fietsen. “Helaas heb ik een kleine maat fiets nodig en die was niet beschikbaar. Maar wandelen kon je hier ook prima en dat hebben we dus wel gedaan.”

Deze vakantie werd mogelijk gemaakt dankzij Bed and Breakfast De Vrijstaten

Deze vakantie vond plaats in de zomer van 2018.

Preferred partners
anvr anbi