"'We zijn echt dankbaar voor dit dagje uit'"
Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:
Leiden

Tamara - 'Hartstikke leuk en ook leerzaam'

Zolang de omstandigheden een echte vakantie nog niet mogelijk maken is een los dagje uit natuurlijk ook geweldig. Zeker wanneer je al lange tijd nergens meer bent geweest. Reis met je Hart regelde voor Tamara, haar man en twee kinderen een dagje uit naar museum Naturalis in Leiden. Het museum is o.a. bekend vanwege de reusachtige dinosaurussen, maar de collectie met van alles uit de natuur is zeer omvangrijk en indrukwekkend.

Met het hele gezin

Tamara: “Mijn man heeft oogklachten, wat af en toe voor veel pijn zorgt. Daardoor moesten wij een eerder aangeboden weekendje weg voorbij laten gaan. Maar deze keer zat het mee. We hebben met zijn allen een harstikke leuke dag beleefd in het museum Naturalis.”

Mooi gebouw

“Het gebouw zelf waarin het museum gehuisvest is ziet er al indrukwekkend uit. Het is bijna nieuw en heeft een bijzondere architectuur. Binnen zijn er een aantal grote zalen met ieder een eigen thema.

Dinosaurussen

“Uiteraard hebben we de spectaculaire dinosaurussen niet gemist. In een hoge zaal staan de indrukwekkende skeletten van diverse soorten bij elkaar. Maar er is nog veel meer te zien van wat er zoal aan dieren en planten heeft geleefd of nog steeds leeft op aarde. Van kleurrijke vlinders tot grote inktvissen en maanvissen. Spannend was de zaal over de dood, met opgezette dieren in allerlei houdingen. Mijn jongste kind vond dat zelfs een beetje eng.”

De aarde

“Er is ook een ruimte met als thema de aardkorst. Dit is heel spectaculair, want je waant je in vulkanische landschappen ergens ver weg in het buitenland. Er staan zelfs oude volkswagenbusjes in van mensen die zogenaamd op reis zijn om dit gebied te bezoeken. Op een bepaalde plek kun je foto’s maken waarbij het net is alsof je boven een enorme afgrond staat.”

 

" geweldig om met je gezin een dagje er op uit te kunnen”

 

Knoppen en toetsen

“Door op knoppen of toetsen te drukken krijg je meer informatie. Wat mijn kinderen vooral leuk vonden was een soort oude piano of orgel waarmee je kon ontdekken welk geluid bij welk dier hoort. Als je een pianotoets indrukt, hoor je het geluid en wordt achter de piano het dier verlicht dat er bij hoort, bijvoorbeeld een haan of een eland maar ook allerlei kleine diertjes.”

Bijzondere ervaring

“We zijn echt dankbaar voor dit dagje uit. Het was voor ons een hele leuke en ook indrukwekkende belevenis.”

Dit dagje uit werd mogelijk gemaakt dankzij museum Naturalis

Dit dagje-uit vond plaats in de herfst van 2020.

Preferred partners
anvr anbi