"‘We hebben het super gehad!'"
Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Bibyan en haar gezin

Bibyan is een alleenstaande moeder met 4 kids onder de 12. Het lukt haar net om alle ballen in de lucht te houden, maar voor uitje met de kinderen is er geen enkele financiële ruimte. Het aanbod om een weekend naar Koos Konijn de Weerterbergen te kunnen, werd daarom met open armen ontvangen.

Super verrassing

Ik had mijn zoons en dochtertje (12, 8, 5 jaar) niets van het weekendje weg verteld. Toen ze vrijdagmiddag van school kwamen, hoorden ze dat we weggingen, maar niet waarnaar toe. Dat vonden ze reuze spannend. Ze mochten zelf hun koffertje inpakken en daarna heel snel naar de trein. Pas toen we eenmaal onderweg waren heb ik ze laten zien waar we naar toe gingen. Ze waren door het dolle van plezier! Een super verrassing. Met 3 jonge kinderen en een baby van 1 jaar op reis gaan in je eentje is niet te doen, dus ik was heel blij dat mijn moeder ook mee mocht.

Vakantiepret begon al in de trein

De treinreis naar Weert, inclusief het overstappen verliep heel goed. De kinderen vonden het geweldig om met de trein te reizen. Vanuit Weert pakten we de bus. Alleen stopte die niet echt vlak bij het park en moesten we nog wel een klein half uur lopen. Dat was met jonge kinderen, een baby en alle bagage lastig en best wel lang. Gelukkig was het goed weer en doordat er onderweg wel wat te zien was, zoals boerderijen met dieren, was het vol te houden.

Nog meer verrassingen

We werden heel leuk ontvangen. We kregen een aantal bonnen voor eten en voor de activiteiten die er-ondanks de coronabeperkingen - gedaan konden worden. De kinderen kregen een tasje met een Koos Konijn knuffel, jojo, kleurplaten en stickers. En op tafel stond een welkomstpakket klaar met koffie, thee, frisdrank, fruit en allerlei lekkere dingen erin. Zo geweldig!

Van de bonnen konden we pizza’s bestellen en ze brachten die zelfs naar het huisje. Ook in het restaurant kon je eten bestellen dat je kon afhalen of laten bezorgen. Broodjes voor het ontbijt en fruit hebben we gehaald bij de supermarkt.

Stapelbedpret

Het huisje was heel schattig! De jongens hadden gelijk de stapelbedden gevonden en geclaimd. Oma en mijn dochtertje sliepen in de slaapkamer met de losse bedden en ikzelf met de baby in de slaapkamer met het grote bed. Er was een gezellige woonkamer, met smart TV waarop Netflix gekeken kon worden en er was wifi. Ook leuk was het eigen terras en in de tuin was er zelfs een ‘eigen’ glijbaan en schommel. Daar werd vooral aan het einde van de dag nog dankbaar gebruik van gemaakt, nadat we overdag allerlei andere dingen hadden gedaan.

 

"dankzij jullie allemaal hebben we een onvergetelijk weekend gehad”  

 

Toch heel veel te doen op het park

Ondanks de corona beperkingen hebben we toch heel veel kunnen doen. Het was alle dagen lekker warm weer, droog en zonnig. Koos Konijn kwam ons zelfs groeten bij het huisje en dat vonden de kinderen geweldig.

Er waren best veel buitenactiviteiten mogelijk: we konden waterfietsen, je kon met een vlot naar de overkant van het meer wat ze geweldig vonden. We hebben midgetgolf gespeeld, de jongens konden voetballen en er waren overal in het park speeltoestellen. Het park zelf was zo mooi en groot dat je er prima rond kon fietsen, vooral heel leuk zijn allen op de gezinsfiets. We hebben ook nog lekker gewandeld. Oh ja, er was ook een trampoline waarop mijn kinderen flink hebben rondgesprongen.

Mijn kinderen vonden het echt geweldig. Nogmaals heel hartelijk dank dat wij dankzij jullie allemaal een onvergetelijk weekend weg hebben gehad.

Deze vakantie werd mogelijk gemaakt dankzij de Koos Konijn Foundation en NS International.

Deze vakantie vond plaats in de winter van 2021.

Preferred partners
anvr anbi