"Supervakantie. Wij hebben genóóten!"
Deze reis is mede mogelijk gemaakt door: en
Haarlem

Vivian

Vivian en haar zoon

Toen Vivian op vakantie ging was ze nog steeds herstellende van een vervelend ongeval. Haar zoon, die gek is op watersport, verheugde zich enorm op deze vakantie. Dankzij Sunny Sailing, een reisorganisatie die zeilreizen organiseert in Griekenland en Transavia, kon Reis met je Hart hen verblijden met een ware supervakantie. Vanaf het Griekse Eiland Lefkas maakten ze met een luxe zeilboot een prachtige reis rond o.a. Lefkas en andere eilanden in de Ionische zee.

Vlucht goed geregeld

“Marco vond het vliegen op de heenweg best wel spannend” aldus Vivian’. Transavia had speciaal voor Vivian een stoel voorin het vliegtuig vrij gehouden met een raam aan haar linkerzijde, om haar kwetsbare arm te beschermen. Marco had een stoel direct naast zijn moeder. De vlucht verliep prima. Marco: "In de badplaats Nidri werden we vriendelijk ontvangen door Pim en Joyce, de eigenaren van Sunny Sailing en tevens bemanning van onze boot. De ontvangst was heel hartelijk. We voelden ons meteen welkom"

Meezeilvakantie

De volgende dag stak de “Sunny Dream” bij prima weer van wal voor de eerste étappe. Twee dagen daarvoor woedde in de omgeving nog een orkaan, maar daar was nu niets meer van te merken. “Ik had al een paar jaar niet meer gezeild, maar op dit schip kon ik meehelpen met zeilen en ik was het nog niet verleerd” vertelde Marco. “Echt vet om dat weer te mogen doen.” Vivian mocht ondertussen lekker ontspannen en genieten van zon, zee en heerlijk eten. Vivian: “ons schip vormde het leidende schip van een hele vloot. Nadat we ergens aangekomen waren, kon je leuk bijpraten met de mensen van de andere schepen. Daarna gingen we naar het strand of gezellig het dorp in.”

Genieten aan boord

Marco: “Per dag werd er zo’ n 10 tot 15 mijl gezeild. In de baaien en rondom kleine eilandjes kon je prachtig snorkelen. Je kon tot wel 9 meter diep kijken en er zaten allerlei soorten vissen en andere dieren. Pim en Joyce waren heel vriendelijk en gastvrij. Ze zorgden voor een gezellige sfeer en Joyce kon ook heerlijk koken. Ik heb zelf gepocheerde eieren klaargemaakt.”

Verrassend mooie route

Later werd koers gezet naar o.a. Kefalonia waar prachtige haventjes werden aangedaan. Marco: “Pim had eerder zelf een grot ontdekt en daar zijn we ook nog ingevaren. Het schip kon net onder de ingang door en je moest ook bukken om niet je hoofd te stoten. In de avonduren verkenden we de gezellige dorpjes op de wal.”

 

"Zowel mijn zoon als ik zelf zijn hier enorm van opgeknapt" Vivian.

 

Fijn contact met gastvrije eigenaren

Vivian: “Pim en Joyce zijn echt twee lieve mensen die er hun beroep van hebben gemaakt om anderen een plezier te doen. Terwijl zij alle aandacht hadden voor mijn zoon en het schip bestuurden, lieten ze mij lekker ontspannen genieten aan boord. We hebben nog steeds contact met Pim en Joyce. Joyce heeft al beloofd om met mijn zoon naar de film te gaan wanneer ze in Nederland is.”

Deze reis werd mogelijk gemaakt dankzij Sunny Sailing en Transavia.

Deze vakantie vond plaats in de herfst van 2018.

Preferred partners
anvr anbi