"de rugtassen gepakt boordevol met ‘zin’"
Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:
Neede

Wico en zijn gezin

Wico heeft door omstandigheden al heel lang geen mogelijkheid om met zijn 3 kinderen in puberleeftijd op vakantie te gaan en het aanbod om een paar dagen te gaan kamperen werd daarom met gejuich ontvangen. Even een weekend ertussen uit, daar waren ze allen hard aan toe. Dus met heel veel goede zin in de (rug)tassen gepakt, stapte het gezin plus een vriendje van de jongste zoon in de auto van Wico’s zwager, die ze naar het kampeerdorp de Zandstuve in Hardenberg bracht en ze ook weer heeft opgehaald. Super fijn dat hij dat wilde doen!

Toch een huisje

Het was echt heel leuk, ondanks het slechte weer. De beheerders en personeel van de camping waren heel gastvrij. We zouden eigenlijk in een tent verblijven, maar omdat er wat annuleringen waren vanwege het slechte weer, kregen we een huisje aangeboden. Toch net even lekkerder met dat koude weer al waren de luxe tenten ook van alle gemakken voorzien hoor. Er waren meerdere gezinnen die ook in de huisjes zijn ondergebracht, zodat we met 5 huisjes bij elkaar stonden en aanspraak aan elkaar hadden. Het huisje was perfect, zelfs met zijn vijven was het goed te doen. Ik kon mij op mijn slaapkamer terugtrekken, waar zelfs een 2e tv was, zonder de kinderen te storen.

Zwemmen, zwemmen, zwemmen

Jammer genoeg hebben we weinig van de mooie omgeving kunnen genieten, want je gaat er nu eenmaal minder op uit als het regent. Maar we hebben ons geen moment verveeld, er was genoeg te doen. De kinderen waren niet uit het zwembad weg te slaan, ze gingen wel 3 x per dag . Natuurlijk moest ik ook mee, maar ik hield het bij 2 x per dag hoor.

Het zijn de kleine dingen die het doen

Lekker uitgebreid ontbijten en samen gegeten. Het zijn de kleine dingen die het doen. Bordspelletjes s’avonds met zijn allen gespeeld. Normaal zitten mijn pubers achter computer of op hun telefoon, nu hadden we volop aandacht voor elkaar en samen dingen doen. Weg even van de stress, daar waren we aan toe na een lastige periode met ziektes.

Respect en aandacht voor elkaar

Wat ik heel bijzonder vond om mee te maken is dat er het hele weekend geen onvertogen woord is gevallen. Bij een stel tieners die midden in de pubertijd zitten, slaat de vlam regelmatig in de pan, dus ik was blij verrast om mee te maken dat ze ook zonder ruzie een paar dagen leuk met elkaar konden doorbrengen. Ze hadden er ook allemaal heel veel zin in, ‘een fijn weekend weg met zijn allen’. Ze hielden ook heel goed rekening met mij, dat ik ook mijn rust had. Respect en rekening houden met elkaar, waren sleutelwoorden dit weekend.

“Respect en rekening houden met elkaar, waren sleutelwoorden dit weekend. " Wico

Te groot voor animatie team…..of toch niet?

Best wel grappig: Er was een animatie team die allerlei activiteiten verzorgden voor kinderen t/m 12 jaar. Mijn jongste zoon en zijn vriendje voelden zich daar toch te groot voor en daar hadden ze achteraf best wel spijt van. Want op de laatste dag bij een wandeling door het Vechtdal kwamen ze erachter dat er allemaal zelfgebouwde hutten stonden, die met de jeugdactiviteiten opgebouwd bleken te zijn in het weekend. Dat was wel heel ‘cool’. Ze waren gelijk niet meer naar binnen te krijgen en hebben de hele middag verder hutten gebouwd. Ze hadden er dus eigenlijk wel toch wel spijt van dat ze niet eerder hebben meegedaan.

Dank

‘Heel veel dank voor het mooie aanbod, we hebben het enorm naar ons zin gehad’ Wico.

Deze reis werd mogelijk gemaakt dankzij kampeerdorp De Zandstuve

Deze vakantie vond plaats in het voorjaar van 2019.

Preferred partners
anvr anbi